Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website NIN otkriva detalje sa ispitivanja Dijane Hrkalović u SBPOK - | K-013 Portal
dijana hrkalovic, sbpok

NIN otkriva detalje sa ispitivanja Dijane Hrkalović u SBPOK"Bože sačuvaj, ne! Ja jako cenim i poštujem predsednika i njegovu porodicu", bio je odgovor bivše državne sekretarke u MUP-u Srbije Dijane Hrkalović na pitanje pripadnika SBPOK-a da li je učestvovala u planiranju otmice ili ubistva Aleksandra Vučića ili bilo koga iz njegove familije, saznaje nedeljnik NIN.

NIN u sutrašnjem broju pod naslovom "Kampanja vlasti umesto istrage" objavljuje detalje ispitivanja Dijane Hrkalović u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) obavljenog 1. marta.

"Na pitanje da li je bila u kontaktu s već osudjivanim narko-dilerom Darkom Elezom, odgovorila je da nije bila u privatnom kontaktu, ali da se ne seća da li je službeno s njim razgovarala u prisustvu drugih policajaca", piše NIN.

Nedeljnik piše i da je Hrkalović negirala da je Eleza posećivala u zatvorima i odgovorila da se ne seća da li je slala Dejana Milenkovića, nekadašnjeg načelnika Službe za specijalne istražne metode, da posećuje Eleza.

Takodje je negirala, navodi se u tekstu, da je privatno slala policajce da obave razgovor sa Elezom.

"Na pitanje da li poznaje Slavišu Kokezu i u kakvim je odnosima s njim, odgovorila je da ga poznaje desetak godina, ali da s njim nije u kontaktu već par godina", piše NIN.

Upitana da li je nekada sedela zajedno sa Elezom i Kokezom, odgovorila je kratko: "Ne".

Odrečno je odgovorila i na pitanje da li je "koristila kriptovane telefone u komunikaciji sa Kokezom".

U službenoj belešci sačinjenoj nakon ispitivanja, do koje je došao NIN, navodi se da je negirala da poznaje Vladimira Vajdića koga su režimski mediji označili kao "vodju neke navijačke grupe" i "dilera".

"Negirala je da zna da su u vozilu Vajdića nadjena lekarska dokumenta s njenim imenom i dodala da bi 'posle osam operacija imala tonu lekarskih dokumenata' " koja ne čuva.

"Odrečno je odgovorila i na pitanja da li zna gde Vajdić stanuje i da li ima sigurnosne kamere", piše NIN.

Na pitanje da li je, dok je bila u MUP-u, imala neposredna saznanja o ugroženosti Aleksandra Vučića, odgovorila je: "Kada god bi se pojavila informacija o eventualnoj ugroženosti predsednika ili članova njegove porodice, neodložno se postupalo na proveri takvih operativnih informacija u cilju zaštite njihove bezbednosti, kao i preduzimanja adekvatnih mera".

Upitana da li je prisustvovala razgovoru u kome je dogovarano ugrožavanje predsednika, odgovorila je: "Ne".

NIN konstatuje da se može zaključiti da se pitanja Dijani Hrkalović, koja su joj postavili inspektori SBPOK-a, nadovezuju na kampanju vlasti o ugroženosti Aleksandra Vučića, umesto da istražuju povezanost grupe Veljka Belivuka s pojedincima iz institucija.

"Policijski istražitelji nisu pitali Dijanu Hrkalović ni za njenog nekadašnjeg veoma bliskog saradnika Nenada Vučkovića koji je na tribinama predvodio navijače sa sada pokojnim Aleksandrom Stankovićem, zvanim Sale Mutavi, i Belivukom", navodi NIN.

Navodi se da nije bilo pitanja za Dijani Hrkalović ni o generalnom sekretaru Vlade Srbije Novaku Nediću koji je, kao funkcioner FK Partizan, decembra 2014. predložio da Vučković bude predstavnik navijača u Skupštini FK Partizan.

(Beta)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.