– Da su institucije ove zemlje razorene, znamo već neko vreme. Nije tajna ni da su se kriminalni elementi infiltrirali u određene državne organe. Međutim, do sada se nismo suočavali sa pojavom da se istaknuti profesionalac suočava sa pretnjama, a da nadležne institucije, u prvom redu policija u kojoj radi, prosto ćute, kaže Stojanović.

Podsećajući da je Milenković zatražio odobrenje od MUP-a da se obrati javnosti i odgovori na optužbe, Stojanović naglašava da je skeptičan da će on tu dozvolu i dobiti.

– Nezavisno od toga, moj stav je da bi on trebalo da se obrati javnosti, sve i da ne dobije odobrenje. Svim policijcima koji profesionalno obavljaju svoj posao bi veoma značilo da od njega čuju istinu o svim pritiscima sa kojima se suočava, kaže Stojanović.

Prema njegovim rečima, Milenković se suočava sa pretnjama zbog svoje uloge u rasvetljavanju predmeta Jovanjica, koji kako navodi, na najdirektniji način otkriva vezu države i organizovanog kriminala.

– Iz tog razloga se na svaki način pokušava sabotiranje slučaja kroz pritiske na Milenkovića, kako bi pred sudom promenio svoj iskaz i postao kooperativan, kaže Stojanović.

Podsetimo, Slobodan Milenković je danas trebalo da bude saslušan u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu, ali je saslušanje na njegov zahtev odloženo za narednu nedelju. Tužilaštvo je otvorilo predmet nakon što je Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP-a, javno optužila Milenkovića da “radi” drogu.