Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Advokat Gajić: Draganu Markoviću Palmi odrediti pritvor zbog mogućeg uticaja na svedoke - | K-013 Portal

Advokat Gajić: Draganu Markoviću Palmi odrediti pritvor zbog mogućeg uticaja na svedoke

advokat vladimir gajic, dragan markovic palma, pedofilija u jagodini

Advokat Vladimir Gajić izjavio je danas da bi tužilac koji vodi istragu o slučaju moguće pedofilije u Jagodini, trebao da predloži odredjivanje pritvora Draganu Markoviću Palmi, zbog mogućeg uticaja na svedoke.

Gajić je agenciji Beta kazao da bi pre odredjivanja pritvora bilo neophodno da Skupština Srbije, Markoviću koji je poslanik Jedinstvene Srbije, skine imunitet.

"S obzirom na vrstu krivičnih dela kao i na pokušaje Dragana Markovića Palme da organizuje javnu podršku žena iz Jagodine, smatram da bi sada bilo neophodno da tužilac predloži sudu odredjivanje pritvora kako bi istraga mogla nesmetano da se odvija bez mogućeg uticaja osumnjičenog koji ima velike resurse, političku moć i novac koji mogu biti upotrebljeni da se ometa istraga", rekao je Gajić.

Prema njegovim rečima, odluka da se istraga u slučaju pedofilije za koju se sumnjiči Dragan Marković Palma izmesti iz Jagodine u Kraljevo je "nedovoljno dobra".

"Meni se čini da bi ovaj predmet trebalo dati u rad Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu, jer se ovde moguće radi i o većem broju krivičnih dela u koji je umešan i veći broj osoba", istakao je advokat.

Naveo je da se u političkom smislu, stiče utisak da bi moglo da se očekuje i da najviša vlast u Srbiji odluči da politički amputira Markovića ili "kako se to kaže da ga pusti niz vodu".

"To vidim jer tabloidi ne brane Palmu, a čak se i SPS pravi mrtav. Ovakva politička odluka dala bi odrešene ruke tužiocu, a takodje mogla bi da dovede i do toga da se ohrabre svedoci i žrtve da progovore", naglasio je Gajić.

Dodao je da uspeh tužioca zavisi isključivo od volje jednog čoveka koji će ukoliko proceni da će mu Palma potencijalno napraviti veliku štetu odlučiti da ga se reši.

"U ovom momentu, izgleda mi da je Palma završio svoju karijeru", zaključio je Gajić.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.