Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Aleksić: Bliži se ispunjenje zahteva protesta, nema više igranja - | K-013 Portal

Aleksić: Bliži se ispunjenje zahteva protesta, nema više igranja

miroslav aleksic, narodna stranka

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić ocenio je danas da se bliži trenutak u kojem će vlast shvatiti da mora da ispuni zahteve protesta "Srbija protiv nasilja" i da sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem nema razgovora dok se to ne dogodi, što je jedinstven stav opozicionih stranaka koje učestvuju u organizaciji protesta.

"Gotovo je sa njihovim pokušajima manipulacije i 'šibicaranjem', jer je posle dva masovna ubistva pukao balon nezadovoljstva građana koji su trpeli 11 godina", rekao je Aleksić televiziji N1, a prenela Narodna stranka u saopštenju.

On je vlasti poručio da se "ne igra" sa građanima i energijom koju su pokazali na mirnim i nenasilnim protestima i dodao da neće odustati od zahteva, naglašavajući da tek nakon što oni budu ispunjeni može da se razgovara o izborima i pod kojim uslovima će biti održani.

Aleksić je pozvao građane da i danas u 18 sati dođu na protest ispred Skupštine Srbije.

Upitan da li će zahtevi biti ispunjeni ako cela Vlada Srbije podnese ostavku, među kojima bi bio i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić što je jedan od zahteva protesta, Aleksić je kazao da bi to bilo ispunjenje jednog od zahteva, ali da ostaju ostavke članova Saveta REM-a i rukovodstva RTS-a, kao i ukidanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi i zabrana štampanih medija koji šire mržnju i nasilje i promovišu kriminal.

"Nema više igranja, zahtevi građana moraju da se ispune, a režim raznim manipulacijama pokušava da skrene pažnju sa protesta, jer na njih nema odgovor. Sve mogu da reše za dva dana. Vučić je za jedan dan prekinuo školski godinu a ne može da zaustavi emitovanje rijalitija i vlasnik Pinka Željko Mitrović najavljuje novu sezonu", rekao je Aleksić.

Govoreći o sednici Skupštine Srbije koja je u toku, Aleksić je naveo da očekuje da ona bude završena sledeće nedelje i da će on biti predlagač tačke dnevnog reda o raspravi o Gašiću.

"Nadam se da će biti glasanja o svim tačkama dnevnog reda i tada ćemo se suočiti sa odgovornošću vlasti. Ako nastave da se ponašaju bahato i ne glasaju za smenjivanje Gašića, mi ćemo imati odgovor na to, borićemo se drugačije i preduzećemo neke korake. To je mogućnost o kojoj razgovaramo i imamo plan", rekao je Aleksić.

Dodao je da je neminovno osnivanje anketnog odbora koji bi u roku od 30 dana utvrdio okolnosti pod kojima su se dogodila dva masovna ubistva, kao i odgovornost i propuste u sistemu.

"Mora da se utvrdi odgovornost, jer je ovo tragedija kakvu Srbija ne pamti. Niko ni za šta nije odgovarao u poslednjih 10 godina. Režim je spreman da sve uništi i slomi samo zarad opstanka na vlasti i pljačke, kojoj su sve podredili. Zanima ih samo da uživaju u vlasti i u novcu, vilama, jahtama...", rekao je Aleksić.

Aleksić je dodao da je vlast "banalizuje tragediju" tako što kao glavnu temu u javnosti nameće njegovu izjavu nedeljniku Vreme u kojoj je izrazio sumnju da je Vučić bio u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u kojoj se dogodilo masovno ubistvo.

"Imam pravo da kažem da ne verujem da je bio u školi. Ta izjava je izazvala lavinu njihovih reakcija i počele su da se pojavljuju i neke fotografije, za koje zaista ne želim da verujem da su fotomontaža. To je veoma nizak nivo kokmunikacije čoveka koji vodi državu i skretanje pažnje javnosti sa zahteva protesta", rekao je Aleksić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.