Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Aleksić: Država se lomi preko Milenkovića – da li će vladati narko kartel ili institucije - | K-013 Portal

Aleksić: Država se lomi preko Milenkovića – da li će vladati narko kartel ili institucije

miroslav aleksic, narodna stranka, milenkovic

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da se „država lomi preko slučaja inspektora Slobodana Milenkovića“ i da će taj slučaj pokazati da li će Srbijom vladati narko kartel ili institucije.

„Milenkovića, koji je profesionalno radio svoj posao i uhapsio ljude optužene za najveću proizvodnju marihuane u Evropi na imanju ‘Jovanjica’, sada progranjaju režim i njegovi tabloidi, a istovremeno štite vlasnika ‘Jovanjice’ Predraga Koluviju“, rekao je Aleksić televiziji Nova S.

„Ne smemo da ćutimo i gledamo kako razapinju čoveka jer je razbio narko kartel. Moramo svim silama da branimo Milenkovića i odbranićemo ga. Pozivam i njegove kolege da ga brane. Šta radi republička tužiteljka Zagorka Dolovac? Da li ona vidi šta se dogadja? Odgovaraće svi, a i nečinjenje je teško krivično delo“, dodao je Aleksić.

On je naveo da je slučaj Milenkovića ozbiljniji od slučaja uzbunjivača iz“Krušika“ Aleksandra Obradovića, iza koga su stali gradjani i javnost.

„Policajci su laka meta tabloida koji ih provlače kroz blato, jer policajci ne smeju da odgovore i nastupe u javnosti bez odobrenja MUP-a, a ako to učine, mogu da ostanu bez posla. Zato je Milenković tražio dozvolu da se obrati javnosti“, rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da je “ ‘Jovanjica’ Ahilova peta vlasti“, jer „više nema dileme da je režim umešan“ u proizvodnju marihuane i zato nastoji da sruši taj slučaj po svaku cenu, a Milenković i njegov kolega Dušan Mitić su ključni svedoci u tom procesu.

„To je osnovni uzrok napada na Milenkovića u režimskim tabloidima. Režimu bi najviše odgovaralo da uhapse Milenkovića i da ga sa lisicama na rukama dovedu da svedoči o ‘Jovanjici’. To bi najviše voleo Koluvijin advokat Vladimir Djukanović, koji zastupa i Dijanu Hrkalović i Andreja Vučića, a blizak je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću“, rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da predmet „Jovanjica 2“ vodi do „vrha države“ i da su u tom slučaju optuženi pripadnici BIA, VOA i MUP, te da je zato početak sudjenja odložen čak 12 puta.

„Milenković bi na sudjenju po optužnici ‘Jovanjica 2’ mogao da kaže šta je bila uloga BIA u proizvodnji marihuane“, rekao je Aleksić.

Potpredsednik Narodne stranke je podsetio da je tužilaštvu više puta slao obaveštenja o „Jovanjici“ i da nikada nije pozvan kako bi dao iskaz, ali je tužilaštvo odmah reagovalo kada je Dijana Hrkalović, optužena za trgovinu uticajem, uprla prstom na Milenkovića.

„Dijana Hrkalović je pravila haos u MUP-u i proterivala ljude. Povezivana je sa mnogim problematičnim slučajevima, ona se dovodi u vezu i sa proganjanjem inspektora Dejana Jovića, a dok je bila državna sekretarka MUP-a bila je bliska i žandarmu Nenadu Vučkoviću, koji je bio povezan sa Veljkom Belivukom“, rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da je dugačak spisak loših dela Dijane Hrkalović i da je zato „bila pogodna da je ucene kako bi napala Milenkovića“.

Aleksić, koji će biti šef poslaničke grupe Narodne stranke u novom sazivu Skupštine Sbije, rekao je da očekuje da parlament bude konstituisan do kraja jula, a da je 8. avgust krajnji rok.

„Mi ćemo predložiti set zakona iz oblasti ekonomije i energetike i tražićemo osnivanje anketnih odbora za ‘Jovanjicu’, ‘Krušik’, Telekom i EPS i za sve velike pljačke državne imovine i javnih sistema“, rekao je Aleksić.

Aleksić je dodao i da će predložiti sprovodjenje ekonomskih mera Narodne stranke, odnosno smanjenje PDV-a sa 10 odsto na jedan odsto za osnovne životne namirnice, dupliranje budžeta za poljoprivredu i povećanje minimalne zarade na 50.000 dinara.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.