Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Aleksić: Ekspoze Ane Brnabić je fikcija - | K-013 Portal

Aleksić: Ekspoze Ane Brnabić je fikcija

miroslav aleksic, ekspoze, ana brnabic

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da je ekspoze predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić „fikcija i početak predizborne kampanje“ i da je pun obećanja koja građani slušaju već peti put od „svih vlada Aleksandra Vučića“ u prethodnih osam godina.

„Mislim da će izbori biti i mnogo pre aprila 2022. godine, za kada ih je Vučić najavio. Na opoziciji je da se priprema da kao da će učestvovati na izborima, ali ako se ne stvore uslovi za fer i slobodne izbore, zašto bismo na njima učestvovali“, rekao je Aleksić televiziji N1, a prenosi pres služba Narodne stranke.

„Govore o novim ministrima, a od 2012. godine promenjen je 61 ministar u pet vlada, što znači da je menjano 12 ministara po vladi, a govore o kontinuitetu, rastu i razvoju i zato se u to ne može verovati“, dodao je Aleksić.

Aleksić je naveo da su u skupštini izrečeni hvalospevi dosadašnjoj ministarki saobraćaja Zorani Mihajlović, a njoj je u novoj vladi dodeljen drugi resor i biće ministarka energetike.

„Vlada je nastala na osnovu lažnih i nelegitimnih izbora, parlament Srbije je, pored beloruskog, jedini bez opozicije u Evropi, pa će i vlada biti nelegitimna“, rekao je Aleksić.

Aleksić je dodao da vlast govori o borbi protiv kriminala i korupcije, i upitao šta je vlast uradila u prethodnih pet godina.

„Kriminal je stavio šapu na Vladu Srbije tako što su kriminalne grupe pod kontrolom režima, droga se proizvodi na ’Jovanjici’, otvorene su afere ’Telekom’, ’Krušik’… a kriminalci su u bliskim kontaktima sa čelnicima režima“, rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da se Narodna stranka „i te kako priprema kao da će izaći na izbore“.

„Samo ove nedelje idemo u Šabac, Zaječar, Knjaževac i Rumu. Planiramo da do polovine sledeće godine pokrijemo celu Srbiju kontrolorima biračkih mesta, a sa kolegama iz opozicije razgovaramo o dijalogu o fer izbornim uslovima, a videćemo da li ćemo na kraju i izaći na izbore“, rekao je Aleksić.

Upitan da li će vlast pozvati opoziciju na razgovor o izbornim uslovima, Aleksić je odgovorio da je siguran da hoće.

„Oročena vlada je dokaz uspešnosti bojkota. Napadi na predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića i druge opozicione lidere pokazuju da režim zna ko je prava opozicija“, rekao je Aleksić.

Aleksić je istakao da Narodna stranka ne veruje institucijama nastalim na osnovu lažnih izbora i da se dijalog o izbornim uslovima zato može voditi samo uz posredovanje EU.

„Ključni zahtev u dijalogu za Narodnu stranku biće otvaranje RTS-a i zastupljenost opozicije u programima javnog servisa koji finansiraju svi građani, pa i oni koji ne podržavaju vlast i oni imaju pravo da čuju svoje predstavnike. Tražićemo i razdvajanje predsedničkih i parlamentarnih izbora, a u toku je formulisanje drugih zahteva u saradnji sa kolegama iz opozicije“, zaključio je Aleksić.

(Danas)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.