Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Aleksić: Narodna stranka se zalaže za podizanje cenzusa na 10 odsto - | K-013 Portal

Aleksić: Narodna stranka se zalaže za podizanje cenzusa na 10 odsto

miroslav aleksic, narodna stranka, vuk jeremic

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da se ta stranka zalaže za podizanje cenzusa za ulazak u parlament na 10 odsto glasova osvojenih na izborima, saopštila je danas ta partija.

„Veći cenzus i ukrupnjavanje političke scene su veoma važni da bismo konačno znali ko je vlast, ko opozicija, a ko su stranke opozicije koje rade u korist režima. Ukrupnjavanje političke scene je važno i da bismo sprečili uništavanje Srbije i režim koji samovoljno rasprodaje nacionalna bogatstva i pokušava da od Srbije napravi koloniju“, rekao je Aleksić.

On je za Radio-televiziju Srbije (RTS) kazao da se Narodna stranka zalaže za razdvajanje parlamentarnih, lokalnih i predsedničkih izbora kako gradjani na izborima ne bi „zaokruživali jednog čoveka i na izborima za mesne zajednice i na izborima za predsednika Srbije“.

Aleksić je pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ispuni svoje obećanje i da na RTS-u na poligrafu odgovara na pitanja o „Jovanjici“. „Vučić je pitao ko sme da mu postavlja pitanja – evo ja smem, ali Vučić ne sme da dodje“, rekao je Aleksić.

On je naveo da gradjani Srbije, koji plaćaju RTS, moraju da saznaju istinu, a da to znači da ih javni medijski servis obaveštava o svim važnim pitanjima – kao što je najava otvaranja rudnika litijuma kod Loznice, kao i o korupciji i kriminalu, poput najveće proizvodnje marihuane u Evropi na imanju „Jovanjica“ u koju je, kako je naveo, umešana vlast.

„Ovaj režim je stvorio nove kriminalce, kao što je klan Veljka Belivuka, koji im je bio dobar dok im je bio potreban da smiruje tribine na stadionima“, rekao je Aleksić.

Prema njegovim rečima, aktuelna vlast je u poslednjih devet godina duplirala spoljni dug koji sada iznosi 30 milijardi evra i „rupe u budžetu se nadoknadjuje uzimanjem novih dugova koje će vraćati buduće generacije“.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.