Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Aleksić (Narodna stranka): U toku samouništenje SNS, odgovorni za slom institucija - | K-013 Portal

Aleksić (Narodna stranka): U toku samouništenje SNS, odgovorni za slom institucija

miroslav aleksic, sns, srpska napredna stranka, samounistenje

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić ocenio je danas, tokom parlamentarne rasprave, da je „u toku samouništenje“ Srpske napredne stranke (SNS), te da će vrh vlasti odgovarati „za slom institucija“.

On smatra da je „u toku samouništenje SNS-a“, jer je, kako je kazao, uspostavio sistem u kojem napreduje onaj ko je veći kriminalac i više krši zakon, a što su predstavnici vlasti odbacili, tvrdeći da on iz poltičkih i ličnih razloga „želi da kriminalizuje“ vlast.

Prema Aleksicevim rečima, pri tome, institucije „ćute kao zalivene i štite kriminalce na vlasti“.

On je, na sednici skupštine Srbije na kojoj se raspravlja o pravosudnim zakonima, kazao da je, „kada u jednoj državi nepravda postane zakon, otpor obaveza“.

„Odgovaraćete svi koji ste danas na čelu institucija, a ćutite povodom njihovog potpunog sloma. Doći će vreme za podnošenje računa“, rekao je Aleksić

Aleksić je ocenio i da ministarka pravde Maja Popović „direktni saučesnik u slomu pravosuđa“.

„Nećemo vas ometati u samouništenju SNS-a jer je to preduslov da izgradimo društvo u kojem postoje nezavisno pravosuđe i država u kojoj politički moćnici nisu iznad institucija“, kazao je on

Dodao je i da je to preduslov za državu „u kojoj nema sudija, tužilaca i policajaca koji postupaju po nalozima političkih moćnika iz vlasti i obračunavaju se sa političkim neistomišljenicima“.

Naveo je da vlast „laže svaki put kada optužuje opoziciju za kriminal, izdaju i kršenje zakona“.

Aleksić je naveo da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „pokazao nemoć“ kada je, kako je kazao, ponovio laži „Srpskog telegrafa“ za koje je taj list pravosnažno osuđen po Aleksićevoj tužbi.

Upitao je Popović da li se zainteresovala za zagađenje u Boru, gde, kako je naveo „Kinezi ulaze u privatne posede građana Srbije, a katastar uknjižava tu imovinu na ’Ziđin’“.

„Da li ste čuli za Sinišu Malog? Da li ste čuli za izveštaj Uprave za sprečavanje pranja novca u kojem je navedeno da je Mali imao 45 računa u različitim bankama Srbije…“, rekao je Aleksić.

Pitao je ministarku da li je čula da je u poslednje dve godine 18 puta odloženo pripremno ročište za predmet „Jovanjica 2“, i da li zna da je, kako je dodao, „ceo vrh države branio vlasnika „Jovanjice“ Predraga Koluviju.

„Toga nije bilo ni u Kolumbiji, to može samo u privatnoj državi u kojoj su institucije razorene“, rekao je Aleksić.

Popović je odbacila njegove tvrdnje, istakvši da „pokušava da krminalizuje“ državno rukovodstvo.

Kazala je da je Aleksić izneo „niz uvreda“, te pozvala na vraćanje rasprave na, kako je rekla, akademski nivo“.
Poslanici vladajuće većine, Marjan Rističević i Pavle Komlenski, kao i šef poslaničke grupe SNS optužili su Aleksića za niz zloupotreba u vreme dok je bio predsednik opštine Trstenik.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.