Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Aleksić podneo Tužilaštvu za organizovani kriminal obaveštenja o PKB-u, Telekomu, Krušiku - | K-013 Portal

Aleksić podneo Tužilaštvu za organizovani kriminal obaveštenja o PKB-u, Telekomu, Krušiku

miroslav aleksic, tuzilastvo za organizovani kriminal

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić predao je danas Tužilaštvu za organizovani kriminal nova obaveštenja o četiri afere u koje su, kako je rekao, umešani najviši predstavnici vlasti. 

Reč je o privatizaciji PKB-a, koji je imao 17.000 hektara zemljišta u Beogradu, o načinu kako je Telekom Srbija kupio male kablovske operatore za 500 miliona evra, o slučaju „Krušik“ i trgovini oružjem u Srbiji, kao i o slučaju „Savamala“.

„U utorak, 20. decembra, u 13.30 razgovaraćemo sa zamenicom tužioca za organizovani kriminal Jasminom Mitrović Ganić. Tražili smo sastanak u Tužilaštvu za organizovani kriminal, ne zato što želimo da utičemo na rad tužilaštva, nego da nam odgovore šta je sa svim krivičnim prijavama, zahtevima i obaveštenjima koje smo podneli“, rekao je Aleksić na konferenciji za novinare ispred tužilaštva, na kojoj je govorio i poslanike Demokratske stranke Srdjan Milivojević.

Aleksić je naveo da godinama unazad „afera stiže aferu i u svaku su kao akteri umešani najviši predstavnici vlasti“.

„Danas se institucije ponašaju kao utvrdjenje vlasti (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića. Umesto da obavljaju svoj posao, one svojim nečinjenjem i nepoštovanjem zakona štite vlast“, rekao je Aleksić.

Aleksić je podsetio da je prethodnih godina Tužilaštvu za organizovani kriminal i drugim tužilaštvima podneo veći broj krivičnih prijava, obaveštenja i saznanja, jer smatra da mu je to dužnost kao gradjanina i poslanika.

„Podneo sam 2020. godine krivičnu prijavu protiv sadašnjeg ministra odbrane Miloša Vučevića zbog ometanja pravde i lažnog prijavljivanja Aleksandra Vučića i Andreja Vučića u vezi sa ‘Jovanjicom’, a ta prijava do danas nije pokrenuta niti sam obavešten da je odbačena“, rekao je Aleksić.

Aleksić je dodao da je 2019. godine podneo obaveštenje o svim saznanjima o „Jovanjici“, ali ga niko nikada nije pozvao kako bi dao bilo kakvu izjavu.

„U julu prošle godine podneli smo krivičnu prijavu sa dokumentacijom i dokazima protiv ‘Milenijum tima’ o poslovima koje dobijaju od države i načina na koji dobijaju te poslove“, rekao je Aleksić.

„U decembru prošle godine podneli smo krivične prijave protiv predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, ministarke za zaštitu životne sredine Irene Vujović i tadašnje ministarke Zorane Mihajlović u vezi sa Rio Tintom i načina na koji je vlada direktno prekršila zakon usvajanjem uredbe koja nije usaglašena sa Prostornim planom“, dodao je Aleksić.

Aleksić je naveo da „u institucijama rade profesionalci, ali institucijama upravljaju ljudi koji ne štite gradjane, nego vlast“.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS