Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Aleksić: Režim će učiniti sve da prikrije svoju ulogu u Jovanjici - | K-013 Portal

Aleksić: Režim će učiniti sve da prikrije svoju ulogu u Jovanjici

miroslav aleksic, jovanjica, narodna stranka

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da je "čitava kampanja režimskim medija, sve izjave funkcionera o prisluškivanju predsednika i mogućnosti ponovnog otvaranja istrage u slučaju Jovanjica imaju jedan cilj pritisak na pravosudne ograne kako optužnica Jovanjica 2 ne bi bila potvrdjena i došla na sud".

"Ta optužnica predstavlja put ka otkrivanju nalogodavaca cele operacije proizvodnje narkotika, i zato se trenutno vrši strahoviti pritisak na tužilaštvo i policiju. Vlast je spremna da učini sve da politička pozadinu ovog slučaja ostane tajna", rekao je Aleksić, za današnje izdanje lista Danas.

Kako list precizira, Aleksić je to rekao komentarišući najavu da bi ponovo mogla da bude otvorena istraga koja je već dovela da optužnice u kojoj se vlasnik privrednog društva Jovanjica tereti zbog 1,6 tona kanabisa pronadjenog na toj plantaži.

Prema Aleksićevim rečima, ta nova optužnica obuhvata ljude iz policije, BIA, vojnih obaveštajnih službi".

"Ukoliko ta optužnica dodje do suda, ti ljudi će imati izbor da otkriju po čijem nalogu su obezbedjivali Jovanjicu ili da podele odgovornost sa Koluvijom", istakao je Aleksić.

List navodi da je Aleksić bio prvi koji je progovorio o vezama Koluvije i predstavnika vlasti, javno tvrdeći da je vlasnik Jovanjice po hapšenju telefonom zvao brata predsednika Srbije, Andreja Vučića.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.