Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Aleksić: Vučiću stvorio si klan Belivuka, ako nisi uhapsi njegove saradnike iz vrha države - | K-013 Portal

Aleksić: Vučiću stvorio si klan Belivuka, ako nisi uhapsi njegove saradnike iz vrha države

aleksandar vucic, miroslav aleksic, veljko belivuk, klan veljka belivuka, narodna stranka, vucic stvorio belivuka

Potpredsednik Narodne stranke (NS) Miroslav Aleksić poručio je danas predsedniku države Aleksandru Vučiću da će moći da kaže da nije povezan sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka tek kad uhapsi one iz vrha države koji su sa tim klanom komunicirali, i njihove nalogodavce.

„Ovako, ti si stvorio taj klan da služi vama u vrhu države“, rekao je Aleksić na konferenciji za novinare, navodeći da u Srbiji „cveta“ kriminal.

On je rekao je Vučić čovek koji se za sve pita u državi, napominju da njom pravlja „kriminalna hobotnica“.

„Država je potpuno neorganizovana za razliku od kriminala koji je odlično organizovan. I za jedno i drugo se pitaju isti ljudi“, rekao je Aleksić, napominjući da do promena mora doći da bi se u Srbiji normalno živelo.

Prema njegovim rečima „Danijela Tešić, ćerka omiljenog Vučićevog trgovca oružja Slobodana Tešića, prebačena je iz Ministarstva spoljnih poslova u Ministarstvo unutrašnjih poslova za savetnika u srpskom Interpolu“.

„Ćerka čoveka koji je bio na Interpolovoj poternici, koji je na crnoj listi SAD, prebačena je u srpski Interpol da se bavi medjunarodnom operativnom policijskoj saradnji“, rekao je Aleksić.

Kako je dodao, šef srpskog Interpola, pa time i njen, je Milan Dimitrijević „odličan prijatelj“ pripadnika MUP Milana Kendije koji je uhapšen i optužen u slučaju „Jovanjica“ da je obezbedjivao plantažu marihuane.

„Kendija je vlasniku plantaže Predragu Koluviji, posle jednog od sastanka sa Dimitrijevićem, uputio poruku: ‘s Mikijem je sve dogovoreno, biće sve OK’. Zbog tih navoda je odeljenje za unutrašnju kontrolu MUP-a više puta saslušavalo Dimtrijevića. Nije uhapšen, za sada“, rekao je Aleksić.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.