Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Andjelković: Savski nasip zbog divlje kanalizacije mogao bi se srušiti - | K-013 Portal

Andjelković: Savski nasip zbog divlje kanalizacije mogao bi se srušiti

aleksandar andjelkovic, narodna stranka, savski nasip

Predsednik odbora Narodne stranke za zaštitu životne sredine Aleksandar Andjelković izjavio je da je na Savskom nasipu na Novom Beogradu verovatno kvar na divlje izgradjenoj vodovodnoj cevi ka nekom od splavova, a da to može koštati i živote ljudi, saopšteno je danas.

Reagujući na snimak na društvenim mrežama na kojem su aktivisti udruženja Savski nasip snimili isticanje vode iz nasipa, Andjelković je naveo da je uočljivo da voda ispira sitne čestice iz nasipa, da će krenuti za njima one veće i tako dok ne dodje do pojave sufozije (unutrašnja erozija) i potpunog loma nasipa.

„Takav javašluk može neke ljude koštati života“, rekao je on, a saopštila Narodna stranka.

Prema njegovim rečima, apel nadležnima da reaguju je odavno upućen, ali da je jasno da oni to neće učiniti.

„Važniji su im bahati pojedinci, koji nastanjuju unutrašnju stranu nasipa, uostalom mnogi od nadležnih su i sami medju vlasnicima kuća unutar nasipa“, kazao je Andjelković.

Do savske obale se gotovo nigde ne može, navodi Andjelković, a ako ste ribolovac rekreativac, možete pecati jedino ako vam vlasnik nekog splava dozvoli da koristite njegovu terasu.

„Prelivanje vode preko nasutih objekata nije dozvoljeno jer dovodi do rušenja objekta, a drugi aspekt problema je prokopavanje nasipa iz raznoraznih potreba ljudi koji su se samovoljno tu nastanili“, rekao je on i dodao da se objekat trajno destabilizuje i da se menja njegova unutrašnja struktura.

„Promena u odnosu prema Savskom nasipu uslediće posle promene vlasti, jer je očigledno da ovde ne postoji volja da se ovaj problem reši“, tvrdi Andjelković.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.