Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bakić: Bojkotu neće smetati što će Paraćin i Šabac izaći na lokalne izbore - | K-013 Portal

Bakić: Bojkotu neće smetati što će Paraćin i Šabac izaći na lokalne izbore

Ništa bojkotu izbora širom Srbije neće smetati to što će Šabac i Paraćin izaći na svoje lokalne izbore, ocenio je u autorskom tekstu za beogradski list „Danas“ arhitekta Dragoljub Bakić.

Bakić: Bojkotu neće smetati što će Paraćin i Šabac izaći na lokalne izbore

„Šabac svoju osvojenu slobodu mora da sačuva, i za to se ne pita (gradonačelnik Nebojša) Zelenović. Pitaju se gradjani Šapca i u njihovu rešenost sam se nedavno sam uverio“, navodi on u danas objavljenom tekstu.

Bakić smatra da treba bojkotovati izbore za Skupštinu Srbije, dok da gradjani „u lokalnim sredinama imaju apsolutno pravo da stvari uzmu u svoje ruke i da pokušaju u svojim sredinama da izbore svoj gradjanski suverenitet“.

„Gde god postoji mala nada da se to dogodi, treba pokušati“, naveo je on i dodao da su prošle godine gradjani širom Srbije učestvovali u protestima, da su oslobodjeni straha i da „udruženi u gradske frontove možda mogu da donesu promenu svojih života na bolje“.

„Da je bilo malo mudrosti u delu opozicije udružene u Savez za Srbiju, trebalo je još na početku insistirati… da se izbori razdvoje i da se parlamentarni obave jedne nedelje, a naredne nedelje lokalni“, smatra Bakić, uz ocenu da „možda još ima vremena za to“.

On smatra i da sve što Šabac ima s gledišta urbanog i kvalitetnog života, Beograd nema. Gradjani Šapca „dišu filtriran i nezagadjen vazduh, piju čistu vodu, selektiraju i recikliraju otpad, prečišćavaju fekalne vode, duž Save prave park od 300 hektara“, nabrojao je Bakić, nagradjivani arhitekta s decenijama medjunarodnog iskustva.

U Šapcu „svi roditelji znaju da mogu da upišu decu u vrtiće, svaki gradjanin može da dobije besplatan priključak na toplovodnu mrežu, za kulturu izdvajaju sedam odsto budžeta… i za sve to Šabac nije dobio nikakvu pomoć od Republike Srbije“, naveo je Bakić.

(Beta, foto: Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.