Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bekčić (Da se struka pita): Savetuju nas da štedimo, a imaju gubitke u prenosu struje - | K-013 Portal

Bekčić (Da se struka pita): Savetuju nas da štedimo, a imaju gubitke u prenosu struje

nova stranka, da se struka pita, stana bekcic

Članica Predsedništva Nove stranke – Da se struka pita Stana Bekčić ukazala je danas da su gubici u prenosnom sistemu električne energije, od proizvođača pa do krajnjeg korisnika, u Srbiji 13 odsto, dok su u zemljama EU pet odsto.

„Ta negativna razlika se odnosi na nestručno održavanje prenosnog sistema i krađu koja se godinama ne rešava“, navela je ona u saopštenju.

Preporuku države stanovništvu Srbije na štednju po njenim rečima doživljava se kao kozmetičko, a ne suštinsko rešenje.

„Iz ugla dobrih i savesnih domaćina, kakvi Srbi zapravo u većini jesu, i iz ugla ekologije i racionalizacije svih resursa, Nova stranka – Da se struka pita podržava mere štednje“, kazala je Bekčić i zatražila sistemske promene u planiranju u svim oblastima, a naročito u energetici, „jer smo danas svedoci decenijskog javašluka“.

Njen predlog je i da se spreči paradoksa da se svakodnevo u građevinskoj industriji tehnički primaju građevinski objekti bez adekvatnog grejanja, ili grejanja koje upućuje na struju.

„Izgradnju takvih objekata treba sprečiti zakonom i uputiti investitore na izgradnju toplotnih pumpi kao racionalnog i ekološkog rešenja“, navela je Bekčić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.