Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Brnabić: Ne razmišljam o tome da li ću ostati premijer - | K-013 Portal

Brnabić: Ne razmišljam o tome da li ću ostati premijer

Ana Brnabić, Ana, Brnabić, premijer, politika, izbori 2020, najnovije vesti

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić kaže da ne zna da li će ostati na toj funkciji posle izbora 21. juna i da o tome ne razmišlja.

"Nadam se da će nam građani dati poverenje, a posle ko će voditi vladu... znate pominjani su i Branislav Nedimović i Siniša Mali kao kandidati (za premijera). To su sve moji prijatelji. Nemam problem, ja bih za sve njih stala, znam kakvi su ljudi, dala bih sve od sebe da im pomognem", rekla je Brnabić.

Ona je poručila da su svi oni zajedno kao tim i kao prijatelji i da su tu zajedno da se dalje bore.

"Mi ćemo trčati do kraja dok ne bude nova vlada. Radimo u interesu i građana i privrede. Imamo još mnogo stvari da uradimo", rekla je Brnabić..

Navela je da se nada, ne zbog svoje funkcije i ne zbog SNS, nego zbog Srbije, budućnosti i mladih ljudi, da će građani da daju mandat ljudima koji su imali zaista rezultate.

Naglasila je da je važan pun legitimitet narednog saziva parlamenta i Vlade, jer nas dalje čeka teška borba i da neće biti lako.

"Neće biti lako održati te stope rasta i želimo još veće. Imamo plan kroz 'Srbija 2025', kao i kroz čitav niz strateških dokumenata koje smo usvojili kao odgovorna vlada da ostavimo budućoj vladi da bi odmah nastavili da trče najbrže što mogu", rekla je Brnabić.

Poručila je da je za sve te ozbiljne izazove pred nama potreban legitimitet, ta snaga naroda i da je zato izlaznost na izborima važna.

"Ovo je borba za Srbiju. Mi moramo da idemo dalje brzo", naglasila je Brnabić.

Na pitanje da li se pokajala što je preuzela funkciju predsednice Vlade, koju vodi od 29. juna 2017. godine, Brnabić kaže da se nije pokajala i da je najveće zadovoljstvo da služite svojoj zemlji i svom narodu.

"Dala sam sve od sebe i nisam se pokajala. Bilo je teško, naporno smo radili, toliko ima rezultata. Putujem po Srbiji i sumiram rezultate. Ne postoji oblast u kojoj nemamo ozbiljan rezultat", rekla je Brnabić i navela izgradnju auto-puteva, ulaganje u zdravstvo, inovacije, obrazovanje, kulturu...

Pozvala je građane da izađu na izbore i glasaju za opciju za koju žele, ali da glasaju jer Srbija, kaže, mora još jednom 21. juna da pokaže ozbiljnost i da nam je stalo do naše zemlje i budućnosti.

"Treba da trčimo dalje brzo i preskačemo stepenice", rekla je Brnabić i navela da Srbija konačno ima pobednički mentalitet.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.