Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website CLS: GSP pred kolapsom, samozapaljivanje autobusa poslednja opomena - | K-013 Portal

CLS: GSP pred kolapsom, samozapaljivanje autobusa poslednja opomena

centar za lokalnu samoupravu, cls

Slučaj samozapaljivanja Ikarbus autobusa u pogonu Karaburma, „poslednja je opomena da je Gradsko saobraćajno preduzeće (GSP) Beograd pred kolapsom, usled lošeg održavanja, štetnih ugovora i delovanja uvozničkog lobija“, ocenili su danas iz Centra za lokalnu samoupravu (CLS).

„GSP je u 2019. godini zabeležio gubitak od 1,52 milijarde dinara, a u 2020. čak 2,13 milijardi, mada je to bila posledica i krize u vezi sa koronom. U ovoj godini se takodje očekuju značajni gubici“, navodi se u saopštenju CLS.

Oni navode da gradska vlast razmišlja o privatizaciji GSP, „što bi moglo da objasni ovakvo sistematsko uništavanje, kako bi mu se oborila cena i pripremila javnost za to“.

„Potpisivanje ugovora o Bus plusu dva, kojim se iz GSP odliva mesečno oko 50 miliona dinara, održavanje vozila kod neovlašćenih zastupnika, ugradjivanje kineskih delova, kupovina autobusa na gas pod nepovoljnim lizingom sa kamatom od pet odsto, veliki procenat kineskih i turskih autobusa koji ne izlaze na teren usled lošeg stanja – poslednji su ekseri u kovčeg GSP“, navodi se u saopštenju.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.