Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Crta predstavlja "18 plus", seriju o generaciji koja stiče pravo glasa - | K-013 Portal

Crta predstavlja "18 plus", seriju o generaciji koja stiče pravo glasa

pancevo, beograd, novi sad, vesti, crta, 18+, n1 televizija, emisija

Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (Crta) predstavlja dokumentarnu seriju “18 plus”, koja će od subote, 23. maja, biti dostupna gledaocima N1 televizije, kao i na Crtinom Youtube kanalu.

Seriju čini osam kratkih filmova o osam devojaka i mladića iz Srbije, koji su tek postali punoletni i stekli pravo da glasaju na izborima 2020. godine.

Po statističkim procenama, oko 200 hiljada mladih ljudi moći će prvi put da iskoristi aktivno biračko pravo na predstojećim izborima.

„Koliko njih će i da glasa? Ovaj serijal traži odgovor na pitanje koliko su mladi uopšte zainteresovani za izbore, ali i na koji način razmišljaju o drugim životnim izborima, planovima za budućnost, društvu u kojem žive i svom mestu u njemu“, saopštili su iz Crte.

Oni su istakli da su ovo priče o onima koji dobijaju pravo glasa, ali kojima društvo ne pruža mnogo mogućnosti izbora.

„Junaci serije dolaza iz raznih sredina i iz različitih socijalno-ekonomskih okruženja, predstavljajući prirodno višeglasje generacije i razbijajući mnoge predrasude i opšta mesta o današnjim starijim tinejdžerima“, naveli su oni.

Producenti su Miško Bilbija i Olivera Milenković, koja je i rediteljka serijala. Urednik serije je Radovan Kupres.

Na Televiziji N1 serija se premijerno emituje subotom i nedeljom u 16:15, a istim danima od 18 sati su novi nastavci dostupni i na Crtinom Jutjub kanalu.

(Danas)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.