Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Cvejić: Podneo sam ostavku u REM-u zbog kršenja demokratskih načela u izboru predsednice - | K-013 Portal

Cvejić: Podneo sam ostavku u REM-u zbog kršenja demokratskih načela u izboru predsednice

slobodan cvejic, rem

Dosadašnji član Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Slobodan Cvejić podneo je danas Skupštini Srbije ostavku na to mesto zbog, kako je naveo u izjavi, kršenja osnovnih demokratskih načela prilikom izbora predsednice Saveta REM Olivere Zekić.

"Juče je održana redovna sednica Saveta na kojoj je na neregularan način i uz kršenje osnovnih demokratskih načela izabrana nova predsednica Saveta.

Iako smo Judita Popović i ja jasno predočili neregularnost procedure i do apsurdnosti razobličili posledice kršenja demokratskih principa od strane predsedavajućeg Saveta Gorana Petrovića, čak šest članova Saveta je prihvatilo ovakav način rada", naveo je on u izjavi agenciji Beta.

Cvejić je naveo da su na taj način istovremeno ukinuti osnovni demokratski instrumenti za odlučivanjue i konačno je razjašnjena pozicija svakog člana Saveta u pogledu ovog pitanja.

"Posle 10 meseci borbe za bolji REM i tri sednice zaredom na kojima je bilo neregularnosti, ja više ne vidim način da to činim unutar Saveta", dodao je Cvejić.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.