Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dačić: Cenzus ostaje tri odsto, neki od predloga opozicije nerealni - | K-013 Portal

Dačić: Cenzus ostaje tri odsto, neki od predloga opozicije nerealni

ivica dacic, izbori, pregovori o izbornim uslovima

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da će za izbore ostati cenzus od tri odsto i neće se vraćati na prethodnih pet odsto.

"Svi su bili digli galamu (iz opozicije) kad je spušten, a u suštini su se radovali. Pa su svi bili zainteresovani da li će se vraćati na pet odsto - neće se vraćati, ostaće tri odsto", rekao je Dačić, za Radio-televiziju Srbije.

On je ocenio da međustranački dijalog između vlasti i dela opozicije, koji ne želi učešće stranaca, dobro napreduje, ali da "drugi kolosek kasni i puno zaostaje za prvim".

Dačić je rekao, kada se govori o tom koloseku dijaloga, da bi od ponedeljka trebalo da se krene u definisanje "nekih konkretnih rešenja o izbornim uslovima, odnosno stavova".Kad je reč o drugom koloseku, naveo je, evroparlamentarci treba da dostave neki tekst o izbornim uslovima do 1. septembra kako bi se o njima razgovaralo 17. ili 18. septembra.

Kako je naveo, evroparlametarci su bili na letnoj pauzi i tekst koji treba da dostave razmatraće naredne sedmice i teško da će stići da ga pošalju do 1. septembra.

On je rekao i da su neki od predloga opozicije, koja prihvata učešće evroparlamentaraca, "nerealni".

"Načelno je opredeljenje da se sve završi (oko izbornih uslova) šest meseci pre održavanja izbora, što je do početka oktobra", kazao je Dačić.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.