Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dačić funkcionerima SPS: Budite s narodom ili ćete ostati bez funkcija - | K-013 Portal

Dačić funkcionerima SPS: Budite s narodom ili ćete ostati bez funkcija

sps, socijalisticka partija srbije, izbori 2020, politika, najnovije vesti politika, najnovije vesti

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić poručio je danas funkcionerima te stranke da "budu sa svojim narodom" ili će, kako je naglasio, ostati bez funkcije u SPS i koalicionom partneru te stranke, Jedinstvenoj Srbiji (JS)."Dok ste sa svojim narodom imaćete veze sa životom u Srbiji, a svaki funkcioner koji se odvoji od svog naroda više neće biti na funckiji u SPS i JS", kazao je Dačić na predizbornom skupu koji je s predsednikom JS, Draganom Markovićem Palmom, održan u beogradskoj opštini Zvezdara uprkos kiši.

Dačić, koji je nosilac liste izborne "Ivica Dačić SPS JS Dragan Marković Palma", rekao je da SPS pripada "retkom krugu partija" kojima nije potrebna dugačka predizborna kampanja jer je, kako je istakao, sve što je radjeno u proteklim godinam bilo za narod i od državnog značaja.

Naveo je da se program te koalicije ogleda u patriotizmu, "Srbija pre svega, iznad svega i po svaku cenu", te je da članstvo Srbije u Evropskoj uniji predstavlja cilj, ali je da je "cilj broj jedan" zaštita nacionalnih i interesa države.

"U EU možemo samo ako ćemo time da štitimo nacionalne interese Srbije. A da udjemo u EU, ili bilo koji drugi oblik organizovanja ili udruživanja na štetu Srbije to nijedna zemlja ne bi uradila na svoju štetu, pa nećemo ni mi", istakao je Dačić.

Dačić je rekao da se SPS zasniva na tekovinama borbe protiv "terora" kapitalizma prema radničkoj klasi, te je naglasio da nije prošlo vreme "terora" i da nije zastarela ideja te borbe.

"I dan danas, vi koji se zapošljavate kod privatnika znate da je profit svakom privatniku u interesu, i to je normalno i logično. Ali, država ne može da opstane bez javnog sektora bez najvažnijih resora koji su u državnim rukama energetike, zdravstvene zaštite i obrazovanja", kazao je Dačić.

Pošto je tokom skupa padala jaka kiša, Dačić je poručio da je bolje "pokisnuti na početku, nego kao drugi: na kraju".

Predsednik JS i drugi na listi sa SPS, Dragan Marković Palma izjavio je da očekuje da ta koalicija bude druga po broju osvojenih glasova na izborima 21. juna.

"Siguran sam da ostali ne mogu da nas pobede, a nekad je dobro biti vicešampion", rekao je Marković.

Marković je naglasio da ta koalicija nije osnovana zbog "interesa", već je da bi pomogla narodu te je istakao da je čine "seljaci, gospoda, sportisti".

"Mi hoćemo da pomognemo, mi imamo iskustvo i kada je u pitanju lokalna samouprava, mi nismo koalicija koja će da uzima od onih koji imaju i da daje onima koji nemaju. Oni koji nemaju stvorićemo im uslove da žive od svog rada, a oni koji imaju da im pomognemo da imaju još više i da bude dobro za Srbiju i svakog čoveka", rekao je Marković.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.