Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dačić: Ja sam kao Broj jedan iz Alana Forda - sve pamtim, a 'zvanično sam sladak' - | K-013 Portal

Dačić: Ja sam kao Broj jedan iz Alana Forda - sve pamtim, a 'zvanično sam sladak'

sps, socijalisticka partija srbije, ivica dacic

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da parlament nikad nije bio "pozorište" pa da se u njemu pričalo samo o tačkama dnevnog reda, već se uvek govorilo o poliičkoj situaciji u društvu.

"Parlamente je politička arena", rekao je Dačić za Radio televiziju Srbije (RTS), a na konstataciju da se poslanici vlasti bave i vanparlamentarnom opozicijom, naročito nekim njenim liderima, uzvratio da se i ona bavila vlašću.

On je naveo i da je "narodski tip" koji se vodi osećajem, za razliku od predsednika Republike Aleksandra Vučića koji "gleda u istraživanja", i veruje da mnogi iz opozicije ne bi ni ušli u Skupštinu.

Govoreći o medjustranačkom dijalogu, on je naveo da je dogovoreno sa predsednikom Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom da se posle Božića po julijanskom kalendaru razgovara o detaljima jer se mnogo toga sada ne zna.

"Ne znam ni ko želi od stranka da u njima učestvuje, niti ko će predstavljati Evropski parlament (EP)", rekao je Dačić koji je kopredsedavajući tog dijaloga, s predstavnikom EP.

Na pitanje o zahtevima opozicije, upitao je: "Da li to Demokratska stranka traži razdvajanje predsedničkih i parlametarnih izbora, koja ih je spojila i čiji je predsednik Boris Tadić skratio svoj mandat?".

"Nemoj da mi pričaju o funkcionerskoj kampanji, kad se nisu skidali s televizije! Nemoj da me farbaju, ja sam kao Broj jedan iz Alan Forda, sve pamtim!", rekao je Dačić.

Govoreći o epidemiji korona virusa, rekao je da će primiti vakcinu koja je prošla proveru ako mu zdravstveno stanje to dozvoli, dodavši "zvanično sam sladak" ima povišen šećer.

Dačić je rekao da njegov koalicioni parter, predsednik Jedinstvene Srbije, Dragan Marković "Palma", nije napadao epidemiologa Predraga Kona u Skupštini, već je "samo protiv toga da korona bude jedina tema" jer to "stvara psihozu i lošu atmosferu u društvu".

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.