Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dačić: Kriminalci ostali bez moćne zaštite u državnim organima - | K-013 Portal

Dačić: Kriminalci ostali bez moćne zaštite u državnim organima

ivica dacic, socijalisticka partija srbije, sps

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da su uhapšeni pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka ostali bez moćne zaštite u nekim državnim organima.

"Imali su uporište, ali očigledno je došlo do promena i njihove logističke veze su propale", rekao je Dačić i izrazio očekivanje da će istraga pokazati ko su ti ljudi.

Dačić smatra da treba upotrebiti izraz "mafija" jer postoje svi elementi, navodeći da se svaka mafija "kao pijavica uhvati za policijske strukture, političare, medije, sudije".

Kada je reč o pronadjenom snajperu Dačić je ocenio da "niko ne kupuje snajper što baš voli oružje nego sa nekom namerom, a to treba istraga da utvrdi.

Na pitanje kako komentariše izjavu Belivuka kako je išao u Nikšić "na poziv da pomogne oko izbora" Dačić je rekao da je verovatno mogao da pomogne pritiscima, ucenama, pretnjama jer su "očigledno te stvari korišćene u prethodnom periodu", a da je Milu Djukanoviću Nikšić veoma važan.

"Ja ne mogu da verujem da su na tome bili angažovani, ali možda imaju neke posebne škole za kampanju", rekao je Dačić.

Govoreći o medjustranačkom dijalogu, predsednik skupštine rekao je da je jedan od lidera opozicije Dragan Djilas pokazao "diletantizam i zlonamernost" kada je optužio evropske lidere i Ameriku kako "podržavaju fašistički režim u Srbiji", a ocenio je kao šizofreniju "da kažete kako je u vašoj zemlji profašistički režim".

Dačić je ponovio da medjustranački dijalog treba da bude nastavljen prvog marta, sa poznatim pregovaračima, ali je i ponovio da je evropaka parlamentarka Tanja Fajom pristrasna i da su njena "fabrička podešavanja da je na strani opozicije".

O temama i učesnicima razgovaraće se u martu, rekao je Dačić.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.