Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dačić: Za sada bez odgovora KFOR-a Beogradu - | K-013 Portal

Dačić: Za sada bez odgovora KFOR-a Beogradu

sps, ivica dacic

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da teško može da se razgovara o trajnom rešenju KiM dok se hapse Srbi i dok svakodnevno moraju da se prevazilaze različiti problemi.

Dačić je danas, uoči 11. Kongresa SPS u Beogradu, na pitanje da li je Beograd dobio odgovor od Kfora u vezi sa vraćanjem srpkih snaga na KiM kazao da "do ovog trenutka nije upoznat da smo dobili odgovor".

Ministar je, komentarišući situaciju na KiM, ocenio da se nalazimo u jednom virtuelnom procesu koji je prožet raznim nepromišljenim aktima premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija, koji je, kako kaže, očigledno najveća smetnja dijalogu.

"Vi ne možete da vodite ozbiljan dijalog o nekim velikim, važnim pitanjima jer se svakog dana i svake nedelje bavite deeskalacijom i prevazilaženjem različitih problema. Dok su ljudi na barikadama, dok se hapse Srbi, teško možete da razgovarate o trajnom rešenju problema KiM", rekao je Dačić za Tanjug.

On je istakao da je u ovom trenutku početno pitanje deeskalacija problema da bi mogli da se okrenemo dijalogu.

"Mi smo spremni za dijalog, imamo crvene linije, principe, daćemo punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću kao stranka i koalicija u odbrani naših državnih interesa", rekao je Dačić.

Dačić: Računajte na nas, mi smo čelični stub jedinstva

Socijalistička partija Srbije je čelični stub jedinstva državnih i nacionalnih interesa, poručio je danas lider socijalista Ivica Dačić koji bi na 11. kongresu, koji se danas održava u Beogradu, trebalo da bude reizabran za predsednika stranke.

Imamo dve centralne teme Srbija na prvom mestu, a druga tačka, i to je naš moto jedinstvo i politička stabilnost u Srbiji, rekao je Dačić na skupu na Beogradskom sajmu.

On je podvukao da je Srbija jedna jedina i da svi kažu da je Kosovo slučaj sui generis.

Tačno je, kao šot je Vatiakn sui generis za katoličanstvo, kao sto je meka sui generis za muslimane, Jerusalim za Jevreje, tako je Kosovo sui generis za srpski narod, poručio je Dačić.

Dačić je rekao da socijalisti daju punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću, koji je danas bio gost na Kongresu SPS-a, koji se, kako je rekao, bori da zaštiti nacionalne i državne interese.

Niko ne ispunjava međunarodne sporazume koje smo potpisali. Njima se može da imaju dvostruke pristupe, a mi smo uvek govorili da želimo da vodimo balansiranu spoljnu politiku, da probamo da ostvarimo nova prijateljstva, da negujemo stara, naročito sa tradicionalnim prijateljima kao sto su Rusija, Kina i svi drugi, ali da probamo da nađemo zajednički jezik sa svima koji imaju važnu ulogu na međunarodnoj sceni, istakao je Dačić.

On je dodao da se upućuje podrška i Dejtonskom sporazumu i predsedniku RS Miloradu Dodiku na očuvanju državnog i nacionalnog interesa kada je u pitanju srpski narod, a poželeo je da razvijemo i bratske odnose sa Crnom Gorom.

Dačić je rekao da su jedinstvo i politička stabilnost u Srbiji veoma važni i da bez toga nema ničega.

Ponosni smo na sve ono što smo uradili za Srbiju, rekao je Dačić i zahvalio koalicionim partnerima.

To je poruka i za Vučića, Dodika, celu Srbiju - računajte na nas, mi smo celični stub državnog i nacionalnog jedinstva u Srbiji. Sve za Srbiju, a Srbiju ni za šta, poručio je Dačić.

Socijalisti danas na stranačkom kongresu biraju predsednika SPS, članove Glavnog odbora i nadzornog odbora, a u narednom periodu biće izabrani i potpredsednici stranke.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.