Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Đilas: Sud zabranio Objektivu da objavljuje izmišljene optužbe za most na Adi - | K-013 Portal

Đilas: Sud zabranio Objektivu da objavljuje izmišljene optužbe za most na Adi

dragan djilas, portal objektiv

Viši sud u Beogradu zabranio je odgovornoj urednici portala "Objektiv" Dragani Stupar da ponovo objavi da je bivši gradonačelnik Beograda Dragan Djilas "iznudio reket od izvodjača radova na izgradnji Mosta na Adi na račun 'fiktivnih konsultantskih usluga'", saopšteno je iz Stranke slobode i pravde.

Djilas je u pisanoj izjavi koju je prosledio SSP, naveo da su ti navodi uz druge lažne optužbe objavljeni 1. decembra ove godine u tekstu pod naslovom 'Afera veka: Otkrivamo do detalja kako je Djilas uzeo milionski reket za izgradnju Mosta na Adi'".

Pri izricanju zabrane sud je utvrdio da postoji opasnost da odgovorna urednica i portal "Objektiv" ponovo objave citirane informacije koje direktno krše pretpostavku nevinosti i dostojanstvo Dragana Djilasa.

"U slučaju kršenja ove zabrane i ponovnog objavljivanja neistinitih informacija Viši sud u Beogradu je predvideo plaćanje zakonski definisane novčane kazne odnosno sudskog penala", kazao je Djilas.

Djilas je naveo da je nakon ove sudske odluke "potpuno jasno" da režim "izmišljenim optužbama" na njegov račun "pokušava da sakrije nesposobnost i korupciju zbog koje iz Srbije svake godine ode preko 60.000 ljudi i zbog koje 1,8 miliona gradjana živi u riziku od siromaštva".

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.