Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Đilas: Zapadna Evropa i Amerika podržavaju Vučića u uvodjenju neofašističkog sistema - | K-013 Portal

Đilas: Zapadna Evropa i Amerika podržavaju Vučića u uvodjenju neofašističkog sistema

dragan djilas, ssp, stranka slobode i pravde

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Djilas izjavio je da Zapadna Evropa i Amerika već devet godina direktno daju podršku Aleksandru Vučiću u projektu uvodjenja neofašističkog sistema u Srbiju, koji podrazumeva potpunu kriminalizaciju društva.

Djilas je za list Danas rekao da taj sistem uključuje i najveću pljačku i korupciju u Evropi, ukidanje vladavine prava i institucija, uništavanje svakog čoveka koji javno pokaže šta misli, saglasnost da Srbija udje u dužničko ropstvo prema Kini.

"Poslednji primer za to je Makronov poziv Vučiću da popiju još neki konjak uz klavir. Za Vučića je konjak besplatan, Srbiju košta milijarde evra. Gospodina Makrona ne košta ništa osim gaženja onog na čemu je Fracuska nastala i zbog čega svakom čoveku na svetu srce zakuca brže kad čuje Marseljezu", rekao je Djilas.

Ali, kako je Djilas dodao, "to je već problem Francuza, a ne nas Srba".

"Naš problem je režim Aleksandra Vučića i mi ćemo taj problem, kao i uvek u našoj istoriji, sami rešiti", rekao je Djilas.

On je naveo da svaka poseta Vućića francuskom predsedniku Emanuelu Makronu, svaki Skajp razgovor sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel ili slikanje sa doskorašim američkim predsednikom Donaldom Trampom košta Srbiju stotine miliona ili milijardi evra.

"Francuzima ćemo dati za spalionicu 1,2 milijardi evra umesto 170 ili pola milijarde za vozove i metro opremu, Nemcima ćemo učiniti da svu mrežu za prenos struje bez ikakve naknade prenesemo Kosovu i Albaniji. O Trampu i Grenelu suvišno je i govoriti", rekao je Djilas.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.