Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website DJB: Krivična prijava zbog falsifikovanja rezultata na 3.932 biračka mesta - | K-013 Portal

DJB: Krivična prijava zbog falsifikovanja rezultata na 3.932 biračka mesta

sasa radulovic, dosta je bilo, falsifikovanje rezultata referenduma

Predsednik Dosta je bilo Saša Radulović saopštio je da je taj pokret, nakon analize rezultata na 8.150 biračkih mesta, podneo krivičnu prijavu za falsifikovanje rezultata referenduma na 3.932 biračka mesta.

Radulović je na Tviteru objavio da je predat i prigovor preko Republičke izborne komisije (RIK) za poništavanje rezultata na tim biračkim mestima.

„Ova krivična prijava je osnov za pravno obaranje rezultata referenduma. Promena Ustava bazirana na krivičnom delu je pravno ništavna. Kada dođe do promene vlasti, ovo će biti pravni osnov za poništavanje referenduma, poništavanje promena Ustava i privatizacije pravosuđa“, naveo je Radulović.

Prema podacima RIK-a, na referendumu o ustavnim promenama održanom 16. januara, na birališta je izašlo 1.953.711 građana, podršku izmenama dalo je 59,71 odsto, dok je protiv bilo 39,26 odsto.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.