Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Đorđević: Vučić pokušava da sakrije političke veze Belivukovog klana - | K-013 Portal

Đorđević: Vučić pokušava da sakrije političke veze Belivukovog klana

mladjan djordjevic, aleksandar vucic, veljko belivuk

Predsednik pokreta Oslobodjenje Mladjan Djordjević optužio je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da pokušava da od javnosti sakrije političke veze kriminalnog klana uhapšenog Veljka Belivuka i zaštitu koju su godinama uživali.

Djordjević je u pisanoj izjavi naveo da je vidljivo da Vučić "preko svojih medija" pokušava da "čitavu priču o ovom klanu prebaci na Crnu Goru, a gradjane obmane kako se ne radi o domaćoj kriminalnoj grupi sa jakim vezama u politici, bezbednosnim strukturama i sportu već o grupi koja je uvezena iz Crne Gore, a u Srbiji se pojavila slučajno".

"U starom maniru glumljenja žrtve, tabloidi su već izmislili da taj kriminalni klan pokušava da likvidira Vučića po nekakvom nalogu iz Crne Gore", dodao je Djordjevićn.

Ocenio je da se to čini kako bi se javnost ubedila da Srpska napredna stranka (SNS) nema nikakve veze sa pripadnicima te kriminalne grupe.

"Gradjanima je nakon ove afere jasno da su naprednjaci ustvari najveća kriminalna organizacija u Srbiji i da je SNS samo političko krilo mafije koja je zaposela Srbiju a kojom upravljaju braća Vučić – Jajinački klan", optužuje Djordjević.

Naveo je da vrh SNS kontroliše kriminalce i huligane, te da se radi o njihovim ljudima koji su "lansirani u organizovani kriminal tako što su dobili političku zaštitu i podršku u bezbednosnim strukturama".

"Zauzvrat ti kriminalci obavljaju prljave poslove za SNS. Napadaju političke protivnike, novinare i intelektualce, zastrašuju gradjane, vozaju crne džipove na dan izbora, prave bakljade po zgradama za vreme vanrednog stanja. Ta grupa je obezbedjivala Vučićevu inauguraciju i sukobljavala se sa građanima ispred skupštine tokom letošnjih protesta", dodao je Djordjević.

Naglasio je da se radi o bliskim prijateljima sina Aleksandra Vučića, Danila, te da se na društvenim mrežama mogu naći njihove zajedničke fotografije iz noćnih klubova, restorana i sa utakmica.

"Naprednjaci i njihovi tabloidi će verovatno sada da spinuju kako ja napadam Vučićevu porodicu, ali da je Vučić toliko zabrinut za svoju porodicu, zaštitio bi je od druženja sa pripadnicima narko klanova", dodao je Djordjević.

"Normalni diktatori u svetu šalju decu u internate po Švajcarskoj da se školuju, a Vučić svog sina šalje medju narko dilere. Time bi trebalo da se pozabave ne samo bezbednosne, već i socijalne službe", naveo je on.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.