Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website DS: Belivukove partijske kolege bi da BIA bude partijska policija koja štiti režim, a ne državu - | K-013 Portal

DS: Belivukove partijske kolege bi da BIA bude partijska policija koja štiti režim, a ne državu

ds, demokratska stranka

Demokratska stranka najoštrije saopštenju osuđuje protivzakonito i siledžijsko postupanje službenika Bezbednosne informativne agencije koji su oteli i zlostavljali Konstantina Katića, opozicionog aktivistu i zaposlenog na Beogradskom aerodromu.

"Neophodno je da svi koji su tukli i zastrašivali Katića u službenim prostorijama na aerodromu budu najstrože kažnjeni, ali odgovornost moraju da snose i inspiratori i nalogodavci otmice. Smena direktora BIA Bratislava Gašića je u ovom slučaju neizbežna, bez obzira na to da li je njegova odgovornost subjektivne, ili objektivne prirode. Ne sme se gubiti iz vida dobro poznata činjenica da nijedna odluka koju donose Gašići, Vulini, Stefanovići i drugi eksponenti mafijaškog režima ne može biti doneta bez njihovog šefa Aleksandra Vučića. Šokantno je da je jedna od najvažnijih bezbednosnih institucija u zemlji pretvorena u partijsku policiju i da se zaposleni u BIA bave zaštitom vladajućeg režima, a ne države.

Demokratska stranka podseća na činjenicu da je pod pritiskom javnosti nedavno povučen predlog novog zakona o policiji upravo zbog toga što je najšira javnost odmah razumela da je reč o pokušaju legalizacije metoda zloupotrebe državnih bezbednosnih službi kojim se kriminalni režim u praksi već vrlo često koristi. Režim Aleksandra Vučića se opredelio da vlast brani golom silom, pa nema nikakve sumnje u to da je predloženi zakonski tekst samo privremeno povučen i da će vladajuća kasta ponovo pokušati da taj i takav zakon nametne državi Srbiji i svim njenim građanima. Partijske kolege Veljka Belivuka očigledno pokušavaju da Srbiju pretvore u zemlju u kojoj će bezbednosne službe biti gospodari života i smrti, sasvim nalik na zloglasni nacistički Gestapo ili sovjetski KGB. Nezavisno od toga da li je Katić zaista napisao tvit zbog kojeg je navodno uhapšen, slučaj zlostavljanja člana jedne opozicione stranke mora biti do kraja rasvetljen, a svi krivci kažnjeni. Zato će Demokratska stranka podržati sve pravne i druge korake koje kolege iz Narodne stranke i ostalih opozicionih stranaka, naših partnera u borbi protiv mafijaškog režima, budu preduzimali u cilju da javnost sazna istinu o događajima na Beogradskom aerodromu, ali i da svi odgovorni budu izvedeni pred sud", dodaje se u saopštenju.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.