Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website DS, SSP, PSG i Pokret za preokret sa SDS i Novom strankom zajedno u pregovorima sa vlasti o izborima - | K-013 Portal

DS, SSP, PSG i Pokret za preokret sa SDS i Novom strankom zajedno u pregovorima sa vlasti o izborima

pregovori vlasti i opozicije, izborni uslovi

Socijaldemokratska stranka (SDS) i Nova stranka danas su u zajedničkom saopštenju navele da su se na njihov javni poziv za izradu pregovaračke platoforme za dijalog o izbornim uslovima pod okriljem Evropske unije do sada odazvali Demokratska stranka (DS), Stranka slobode i pravde (SSP), Pokret slobodnih gradjana (PSG) i Pokret za preokret.

"Budući da se osim Pokreta slobodnih gradjana, ove stranke do sada nisu odazivale na naše pozive na zajedničke sastanke opozicije, činjenicu da su nam poslali svoj predlog platforme vidimo kao odazivanje na naše višemesečne pozive i kao njihov doprinos jedinstvenom delovanju opozicije", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se podseća da su Nova stranka i SDS pre više meseci pokrenuli dijalog unutar opozicije i da su na jednom od poslednjih sastanaka uputili javni poziv i onim opozicionim strankama koje do tada nisu učestvovale na ovim sastancima da pošalju svoj predlog i da se priključe izradi zajedničke opozicione platforme.

"Pozdravljamo odluku Demokratske stranke, Stranke slobode i pravde i Pokreta za preokret da i oni odgovore na naš poziv i konačno se pridruže zajedničkim aktivnostima opozicije i nadamo se da je ovo osnov za buduće jedinstveno i koordinisano delovanje opozicije, bez obzira na to u koliko kolona ćemo nastupati na predstojećim izborima", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi "i njihov predlog, kao i predlozi drugih opozicionih grupacija, će svakako biti uključen u zajedničku platformu".

"U narednim danima ćemo obavestiti javnost na koji način i kada ćemo pristupiti izradi te platforme. U svakom slučaju potrebno je da svi sa svojim predlozima sednemo za zajednički sto i da u što skorijem roku dogovorimo zajedničku platformu iza koje bismo svi stali", navodi se u saopštenju.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.