Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website DS: Zorana Mihajlović da potvrdi da li EPS kupuje bager u vrednosti 3 miliona evra većoj od tržišne - | K-013 Portal
zorana mihajlovic, bager eps

DS: Zorana Mihajlović da potvrdi da li EPS kupuje bager u vrednosti 3 miliona evra većoj od tržišneResorni odbor Demokratske stranke za rudarstvo i energetiku upozorava da je Elektroprivreda Srbije u procesu nabavke rotornog bagera za površinski kop Radljevo, a da sama nabavka preti da izraste u novu veliku aferu.

"Prema rečima nezadovoljnih radnika EPS-a, koji su kontaktirali Demokratsku stranku, ovaj posao je već dogovoren sa Energotehnika Južnom Bačkom, čiji vlasnik je bio garant za kredit Srpske napredne stranke, 2012. godine. Ova kompanija je inače poznata po tome što veliki broj poslova obavlja za  razne državne organe, pa je javnost često naziva miljenicom vlasti. 

Rotorni bager koji se nabavlja košta oko 30 miliona evra, a sa montažom ceo posao ne može da košta više od 35 miliona evra. Prema rečima radnika, EPS je već dogovorio ovaj posao u iznosu od čak 38 miliona evra. Zato Resorni odbor DS za energetiku i rudarstvo postavlja pitanje ministarki Zoranu Mihajlović da li su ovi podaci tačni i, ako jesu, kome ide višak od 3 miliona evra? Da li je na pomolu nova velika afera vlasti, u trenutku kada je sistem EPS-a blizu raspada, zbog velikog broja havarija i ogromne štete, koju su već napravili kadrovi Srpske napredne stranke, nestručnim rukovođenjem ovog preduzeća?", navodi se u saopštenju Demokrata. 

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.