Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Đurišić: Gde je izveštaj o efektima restriktivnih mera? - | K-013 Portal

Đurišić: Gde je izveštaj o efektima restriktivnih mera?

Poslanik Ujedinjene demokratske Srbije Marko Đurišić kaže da će poslanici te koalicije danas učestvovati u radu parlamenta, da je dobro što se raspravlja o ukidanju vanrednog stanja, ali da je loše to što vlada nije dostavila skupštini pisani izveštaj o tome šta je sve urađeno za vreme vanrednog stanja i kakvi su efekti restriktivnih mera.

On je na konferenciji za novinare u holu Doma Narodne skupštine rekao da bi parlament danas morao da raspravlja i o tome koje mere će se preduzimati da bi epidemija korona virusa ostala pod kontrolom, dok potpuno ne bude nestala.

Đurišić kaže da građanima nije baš najjasnije šta će danas posle ukidanja vanrednog stanja ostati kao mere, šta će biti obaveza za građane, a šta preporuka na koji način da se ponašaju.

Naveo je da bi parlament trebalo da raspravlja i o ekonomskim merama, i upitao kada će rebalans budžeta doći u Skupštinu.

Đurišić kaže da će više od polovine zaposlenih u Srbiji dobiti minimalne zarade koje obezbeđuje država i upitao da li je sa takvim ekonomskim pokazateljima realna priča o srpskoj ekonomiji kao najboljoj u Evropi.

Smatra da ekonomske mere moraju da budu brže i drugačije targetirane i da o svemu tome treba da se govori u parlamentu.

On je rekao da će UDS već od danas krenuti u izbornu kampanju, bez javnih okupljanja.

Kampanju će, kaže, voditi u elektronskim medijima, prikupljaće potpise podrške u opštinama širom Srbije, a počeće pripreme za kontrolore na biračkim mestima.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.