Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dveri: Izlazimo na izbore na svim nivoima, Boško Obradović predsenički kandidat - | K-013 Portal

Dveri: Izlazimo na izbore na svim nivoima, Boško Obradović predsenički kandidat

dveri, dveri izlaze na izbore, bosko obradovic, bosko obradovic predsednicki kandidat

Na sednici Glavnog odbora Srpskog pokreta Dveri danas u Užicu doneta je odluka da ta stranka izlazi na izbore 3. aprila sledeće godine na svim nivoima, kao i da će lider Dveri Boško Obradović biti predsednički kandidat te partije ako nema dogovora u opoziciji.

''Posle više od godinu dana zamajavanja od strane vlasti u vezi sa međustranačkim dijalogom oko poboljšanja izbornih uslova na dva koloseka, Glavni odbor Dveri ocenjuje da su istekli svi rokovi za dogovor i da je ostalo manje od šest meseci do izbora. Zato više nećemo čekati bilo kakve razgovore sa vlašću već idemo na izbore i u direktnu borbu za podršku i glasove građana bez obzira na izborne uslove'', navodi se u saopštenju Dveri.

Iz Dveri dodaju da ''od novog bojkota, kukanja i povlačenja nema ništa, kao ni od lažnih poziva na ulične proteste''.

''Sigurni smo da će istu odluku uskoro doneti i svi drugi u opoziciji iako to izbegavaju da kažu ovako otvoreno i pošteno kao mi sada i na vreme. Takođe, posle više od godinu dana zamajavanja od strane opozicije koja u tom periodu nije imala niti jednu zajedničku akciju protiv vlasti, Glavni odbor Dveri je odlučio da krenemo u predizborne pripreme kao da ćemo na izbore izaći samostalno'', dodaje se.

Iz te stranke dodaju da ostaju otvoreni za saradnju unutar opozicije, ali i da više neće čekati nikoga i ništa jer je ostalo veoma kratko vreme do izbora.

''Protivimo se bilo kakvim pokušajima pravljenja monopola u opoziciji i ukoliko nema dogovora oko zajedničkog izlaska na izbore u jednoj ili više opozicionih kolona, Srpski pokret Dveri će na izborima na svim nivoima iduće godine nastupiti samostalno. Dveri će imati i svog predsedničkog kandidata ukoliko ne dođe do dogovora oko zajedničkog predsedničkog kandidata opozicije i naš predsednički kandidat biće predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović'', navodi se u saopštenju.

Dveri smatraju je Obradović najbolje rešenje za zajedničkog kandidata opozicije na predsedničkim izborima među aktuelnim liderima opozicije i da jedini može da pobedi Aleksandra Vučića u direktnom TV duelu i na izborima, kao i da se obrati dosadašnjim biračima vlasti, što je, kako navode iz te stranke, od velikog značaja za pobedu.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.