Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dveri: Izveštaj o Kosovu i Metohiji Skupštini bi trebalo da podnese Vučić - | K-013 Portal

Dveri: Izveštaj o Kosovu i Metohiji Skupštini bi trebalo da podnese Vučić

dveri, boško obradović

Srpski pokret Dveri pozdravlja odluku predsednika Narodne skupštine Vladimira Orlića da se 13. septembra održi posebna sednica na temu KiM, rekao je danas narodni poslanik Boško Obradović i poručio da predsednik Srbije Aleksandar Vučić treba da podnese narodnim poslanicima svoj izveštaj za tu skupštinsku sednicu.

Obradović je ocenio kao problematično to što je predsednik Parlamenta najavio da će za ovu sednicu narodni poslanici dobiti izveštaj Kancelarije za KiM, ali nije pomenuo da li će svoj izveštaj podneti predsednik republike, saopštili su iz Dveri.

"Smatram da glavni izveštaj o kome će se raspravljati na ovom skupštinskom zasedanju mora da bude pisani izveštaj koji će narodnim poslanicima na vreme podneti upravo predsednik Republike, koji već punih 10 godina pregovara o statusu Kosova i Metohije", rekao je Obradović.

On smatra da bi ubuduće svi državni organi morali da se kreću u okviru pregovaračke platforme koja bi bila doneta u Narodnoj skupštini, dok bi svi budući dogovori i sporazumi morali prvo da prođu verifikaciju u parlamentu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.