Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dveri traže od Vlade da deportuje sve ilegalne migrante iz Srbije - | K-013 Portal

Dveri traže od Vlade da deportuje sve ilegalne migrante iz Srbije

dveri, migranti, deportacija

Pokret Dveri zatražio je od Vlade Srbije da posle sinoćnje pucnjave u Horgošu u kojoj je ranjen jedan migrant, deportuje sve ilegalne migrante iz zemlje.

Navodeći da su naoružani migranti sinoć „patrolirali“ centrom Horgoša, Dveri su u saopštenju pozvale Vladu da uvede vanredno stanje na području Subotice i Kanjiže kako bi ti gradovi „konačno bili očišćeni od ilegalnih migrantskih kampova“.

„U tim kampovima se ne nalaze žene, deca i stari niti izbeglice iz ratom zahvaćenih područja, već vojno sposobni muškarci od 16 do 30 godina. Po informacijama do kojih smo došli, situacija u Horgošu ni danas nije mirna, jer su naoružani migranti zaposeli prazne kuće. Situacija u ovom mestu je alarmantna, s obzirom da u Horgošu ima 2.000 stanovnika i isto toliko migranata“, navele su Dveri.

Upitali su Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) „kako je moguće da se naoružani civili, u ovom slučaju migranti, slobodno šetaju teritorijom Srbije“ i zašto policija „ne čini ništa iako gradjani već duže vreme ukazuju na tu pojavu“.

„Bande naoružanih ljudi slobodno šetaju pograničnim delovima na severu Srbije već duže vreme, a ovo nije prvi put da se čuju pucnji i da dolazi do oružanih sukoba izmedju migranata, ali i migranata i policije. Za sve to vreme, gradjani Subotice, Kanjiže, ali i Sombora, Šida, Kikinde, Obrenovca i drugih gradova se ne osećaju sigurno, čak ne smeju ni da izlaze iz svojih kuća, pogotovo u večernjim satima“, stoji u saopštenju.

Dveri su ocenila da država mora reagovati na „krajnje ozbiljan način tako što će ove naoružane bande u skladu sa zakonom pohapsiti, a sve one koji su u Srbiju ušli bez dokumenata deportovati u zemlje iz kojih su došli“.

Pripadnici policije i Žandarmerije priveli su više osoba posle noćašnje pucnjave na području Horgoša u kojoj je ranjen jedan migrant, saopšteno je iz MUP-a.

Pretragom terena u kojoj su koristili i dronove, policija i Žandamerija zatekli su mladića starog oko 20 godina sa dve prostrelne rane u grudima i još šest migranata.

Medju privedenima u kikindsku Policijsku upravu su i osobe osumnjičene za krijumčarenje migranata.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.