Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Gajić: Beograd na vodi je privatna investicija braće Vučić - | K-013 Portal

Gajić: Beograd na vodi je privatna investicija braće Vučić

vladimir gajic, narodna stranka

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je danas da je Beograd na vodi „privatna investicija braće Andreja Vučića i (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića“, koji je „istovremeno i šef države i šef mafije“.

„Arapi su samo kaskaderi braće Vučić, jer da Arapi imaju veze sa tim projektom, oni bi to sve već završili i izgradili pre dve, tri godine. Garantujem da u Beogradu na vodi nema ni 10 odsto vlasnika stanova koji bi mogli da dokažu poreklo imovine“, rekao je Gajić na tribini „Zajedno protiv ekocida“ u organizaciji Pokreta Slobodna Srbija.

Kako se navodi u saopštenju stranke, Gajić je dodao da je Srbija za Beograd na vodi dala zemljište koje vredi „dve milijarde evra“, a da su investitori, „navodno iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), uložili su tek 150 miliona evra, s tim da Srbija ima 32 odsto udela, a Arapi 68 odsto“.

„Srbija nije vlasnik imovine, nego udela u firmi. Ugovor o Beogradu na vodi je pravno sporan i u prvih pet godina od kada je zaključen zajednička firma je svaku godinu završila sa gubitkom“, istakao je Gajić.

On je naveo da je krovni sporazum Srbije i UAE neustavan, a posebno „član 6. koji je ekskludirao strane investitore od domaćeg zakonodavstva, pa za njih ne važe ni postojeći ni budući zakoni Srbije“ koji bi mogli da ugroze tu investiciju.

„Taj ugovor je bio pravni osnov da se donese leks specijalis, odnosno poseban zakon, koji je bio pravni osnov za oduzimanje imovine i rušenje u Hercegovačkoj ulici. Ako bi Ustavni sud Srbije zaključio da je taj medjunarodni ugovor neustavan, sve bi palo po domino efektu i Beograd na vodi bi bio bespravno izgrađeno naselje“, rekao je Gajić.

Predsednica odborničke grupe Narodne stranke u Skupštini Beograda Marina Lipovac Tanasković rekla je da je izgradnja metroa u Beogradu „velika pljačka“, jer će kilometar metroa koštati čak 100 miliona evra, dok je u Madridu metro gradjen po ceni od 43 miliona evra po kilometru i dodala da „vlast u Srbiji daje još 500 miliona evra za izradu novih projekata“.

„Katastrofalno je što planiraju da linija metroa kreće sa Makiša, gde je sada livada, a tu planiraju da grade naselje od 36.000 stanovnika, koje žele da povežu sa Adom Hujom, gde takodje žele da grade, i da se dve linije metroa sastaju u Beogradu na vodi“, rekla je Lipovac Tanasković.

Ocenila je i da je „katastrofalno“ i to što su zanemarene saobraćajne potrebe 150.000 ljudi koji žive u Rakovici, Belim vodama, Žarkovu i Ceraku.

Lipovac Tanasković je dodala da je Grad Beograd dao projektni zadatak kuda bi linija metroa trebalo da ide, a ne stranci, kako to vlast tvrdi.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.