Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Gavrilović: Ministarstvo za „brigu o porodici“ podelilo stotine miliona dinara fantomskim organizacijama - | K-013 Portal

Gavrilović: Ministarstvo za „brigu o porodici“ podelilo stotine miliona dinara fantomskim organizacijama

ds, demokratska stranka, miodrag gavrilovic

Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Miodrag Gavrilović izjavio je danas da se sva politika vladajućeg režima u Srbiji svela na - obećavanje novca gladnim, obespravljenim i osiromašenim građanima.

To je očigledno krajnji domet ove vlasti u shvatanju bilo koje politke, pa i politike u oblasti brige i staranja o porodici i natalitetu koju od ove nedelje promovišu vođa režima Aleksandar Vučić i njegovi sledbenici. "Umesto nove kampanje sa obećavanjem para koje se stalno namiču zaduživanjem zemlje, nama je potrebna država koja će biti servis svih građana, sa dobrim, trajnim i sistemskim rešenjima," naglasio je Gavrilović.

Prema rečima Miodraga Gavrilovića, podizanja dece u Srbiji je izuzetno važno i osetljivo pitanje za koje država mora imati celovit paket mera - od kvalitetnih uslova za zasnivanje porodice, bolničkih uslova za porođaj, uslova života i rada, školovanja, sticanja novih znanja, stvaranja zdravog ambijenta. Takođe, svaka odluka i svaka mera, plan ili program, treba da bude u funkciji ostvarenja ciljeva mera socijalne politike i politike u oblasti brige i staranja za porodicu. S druge strane, vladajući režim kao da se trudi da nam pokaže da oni ne mogu i ne znaju time da se bave.

"Jedino što oni posle deset godina svevlašća imaju jeste novac i jedino što je njihov problem jeste to da procene koliko para da obećaju pa da namaknu više ucenjenih glasova na izborima: 5.000 evra, ili 300.000 dinara. Zato uvek deluje jezivo kada pomislite da najosetljiviji delovi društva u Srbiji zavise od brige ovog režima," zaključio je Miodrag Gavrilović.

Kao ilustraciju odnosa režima prema porodici i natalitetu, Gavrilović je podsetio na podatke iz istraživanja mreže BIRN koje je pokazalo da je na konkursima Ministarstva za „brigu o porodici“ ove godine nevladinim organizacijama dodeljeno ukupno 658 miliona dinara! To je značajan iznos koji može navesti na zaključak da je ovo država koja konačno brine o svojim građanima i o osetljivm kategorijama društva, ali u stvarnosti to uopšte nije tako, jer je najveći deo sredstava uplaćen na račune 18 potpuno nepoznatih organizacija, a čak 129,2 miliona dinara je "otišlo" u Jakovo, selo nadomak Beograda. "Kako su pare došle u Jakovo, tako su i otišle – ne zna se ni kome ni koliko. I zbog toga je nužno da im u svakoj prilici poručimo: Odgovaraćete! Odgovaraćete za fantomske firme, udruženja, poslove! Obećavam – to će biti država," naglasio je potpredsednik DS-a Miodrag Gavrilović.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.