Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Grbović (PSG): U Srbiji se mesecima održava vanredno stanje sa jednom institucijom i jednim … - | K-013 Portal

Grbović (PSG): U Srbiji se mesecima održava vanredno stanje sa jednom institucijom i jednim …

psg, pavle grbovic

Predsednik Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Pavle Grbović izjavio je danas da je povod za nedavni sastanak dela opozicije bio to što parlamentarni izbori još uvek nisu završeni i Srbija nema parlament i vladu, „mesecima se faktički održava vanredno stanje sa jednom institucijom i jednim čovekom koji ima potvrdjen mandat, a za sebe je prigrabio sve segmente vlasti“.

„Ako to nije povod za saradnju opozicije, ne znam šta jeste. Ne radi se ovde samo o nama, kada će naši poslanici ući u Skupštinu, radi se o tome što je država paralizovana i što posledice takvog stanja mogu biti veoma ozbiljne“, rekao je Grbović za današnji list Nova.

Predsednik PSG je ocenio da je Veliki Trnovac, odnosno biračko mesto na kome se glasanje ponavljalo četiri puta, predstavlja „pravni vakuum koji odgovara svim neposrednim učesnicima te farse“.

„Srpskoj naprednoj stranci odgovara, jer se država faktički uvodi u vanredno stanje, Socijalističkoj partiji Srbije jer ih makar i tehnički održava u vlasti, s obzirom na to da su uplašeni da u novoj vladi neće biti mesta za njih, ili će ih biti manje, dok predstavnicima Albanaca odgovara pomeranje, jer do sada nisu mogli da osvoje dovoljno glasova“, kazao je Grbović.

On je istakao da se nada da će taj proces sada biti završen i dodao da misli da bi bilo dobro da u Skupštini bude i predstavnik albanske nacionalne manjine.

Deo opozicije sastao se u ponedeljak u Beogradu, u prostorijama Skupštine slobodne Srbije, a na sastanku su učestvovali Stranka slobode i pravde, Zajedno, PSG i predsednički kandidat na izborima 3. aprila Zdravko Ponoš, dok se pozivu nisu odazvali Narodna stranka, Demokratska stranka i Ne davimo Beograd.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS