Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jeremić: Ako se ponove izbori u Beogradu - to znači da su Vučić i Đilas u koaliciji - | K-013 Portal

Jeremić: Ako se ponove izbori u Beogradu - to znači da su Vučić i Đilas u koaliciji

vuk jeremic, narodna stranka, izbori

Ako Vučić pozitivno odgovori na zahtev za ponavljanje izbora, time je defakto kreirana tehnička koalicija SNS i SSP, Narodna stranka neće biti deo te koalicijem, rekao je predsednik NS Vuk Jeremić.

Jeremić je najpre govorio o izborima.

"Dao sam reč da se neću kandidovati ni na jednu funkciju. Zahvaljujem se Miroslavu Aleksiću, čoveku koji je ispred Narodne stranke bio najistaknutiji u kampanji koja je je bila kakva je bila…Svi moji saborci učinili su sve što je bilo u njihovoj moći da rezultat bude što bolji. Pristali smo na kompromise, sačuvali odlukom jedinstvo opozicije. Demantujem informaciju da su raspuštena četiri odbora Narodne jer su učestvovala u kampanji Ponoša", rekao je Jeremić, prenosi Nova.rs.

On je dodao da je raspušten samo jedan odbor stranke, i to zbog poštovanja unutarstranačke procedure.

"Svi ostali odbori su u punoj funkciji", dodao je.

"Ne znamo koji su tačni rezultati gradskih izbora, pojedini akteri kažu da je rezultat izjednačen, ali mi o tome nemamo informaciju. Apsolutno je neprimereno prejudicirati rezultate dok ne budu objavljeni, i dok ne bude konstituisana Skupština Beograda. Prema našim informacijama, konstutivnom sednicom skupštine će predsedavati Vladeta Janković, kao najstariji odbornik, i mislim da bi bilo dobro da on dobije priliku da razgovara sa svim odborničkim grupama", rekao je Jeremić.

On je rekao da narod nije glasao da se Đilas i Vučić dogovaraju.

"Za to svakako nije glasao narod koji je poverenje dao nama, a nije ni onaj koji je glasao za listu Aleksandra Vučića. Mi smo sad u izuzetno neprijatnoj situaciji, da je jednostrano i bez saglasnosti jedna članica koalicije dala predlog Vučiću, i sad se očekuje šta će on reći. Ako odgovori pozitivno, time je defakto kreirana tehnička koalicija SNS i SSP, Narodna neće biti deo te koalicije. Ne možemo protiv sebe, protiv zakona, protiv volje naroda", rekao je Jeremić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.