Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jeremić: Belivukova grupa nije postojala pre dolaska SNS na vlast - | K-013 Portal

Jeremić: Belivukova grupa nije postojala pre dolaska SNS na vlast

vuk jeremic, narodna stranka, veljko belivuk

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da kriminalna grupa Veljka Belivuka nije postojala pre dolaska Srpske napredne stranke (SNS) na vlast. 

Jeremić je, kako je danas saopštila Narodna stranka, ocenio da čelnici „aktuelnog režima“ moraju da snose političku odgovornost za širenje organizovanog kriminala u Srbiji, „čak i da nije tačno ništa od onoga što se u javnosti pojavilo o njihovim vezama sa Belivukovim klanom“, jer su kako je rekao, u prethodnih gotovo deset godina imali svu vlast u svojim rukama, a taj klan je „od nule nastao upravo tada“.

„Nadam se da će tužilaštvo i pravosudni organi u postupku protiv Belivuka uraditi svoj posao u skladu sa zakonom i profesionalnom etikom a posle promene vlasti predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Belivuk dobiće priliku da u zatvoru desetinama godina raspravljaju ko je koga zvao i ko je iz sadašnje vlasti bio veza sa tom kriminalnom grupom“, naveo je Jeremić tokom posete Valjevu.

BIG Pančevo

Komentarišući prisustvo nekih opozicionih čelnika na koktelu sa Vučićem i srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, lider Narodne stranke je rekao da Vučićev „poziv na državno jedinstvo“ nije bio iskren, jer nije upućen „najznačajnijim opozicionim strankama, medju kojima je i Narodna stranka“.

„To je pokazalo istinske motive slikanja sa vinom u ruci i u opuštenoj atmosferi, koja ne odgovara ozbiljnosti situacije“, rekao je Jeremić.

Konferenciju za novinare predsednika Narodne stranke je u Valjevu pokušao da prekine čovek koji je govorio nepovezano i vredjao Jeremića, navedeno je u saopštenju.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.