Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jeremić: Članstvo u EU je važno pitanje, ali to nije ideologija - | K-013 Portal

Jeremić: Članstvo u EU je važno pitanje, ali to nije ideologija

jeremic, vuk jeremic, narodna stranka, sabac

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je članstvo Srbije u Evropskoj uniji „važna stvar i veliko pitanje“, ali da ono ne može biti ideologija.

„Neki u Srbiji kažu da je njihova ideologija članstvo u EU, a nekima je to što su protiv. Ali to je pogrešno, ideologija ne može biti ’Evropska unija’, pa čak i ako se zalažete za evropsku budućnost Srbije. Nisu isto Angela Merkel i Viktor Orban, španski socijalisti i poljski konzervativci, nisu isto holandski liberali ili grčki komunisti, a sve je to deo savremene Evrope“, rekao je Jeremić u Šapcu, gde je osnovan Gradski odbor Narodne stranke.

Jeremić je istakao da bi Narodna stranka trebalo da teži da Srbiju promeni tako da ona bude uređena kao savremena evropska država.

Predsednik Narodne stranke je rekao da je neophodno odmah pristupiti pripremama za buduće izbore, a ne čekati da se eventualno uspostave fer izborni uslovi, jer će tada biti kasno.

Jeremić je dodao da će odluka o učestvovanju na izborima biti doneta u zavisnosti od toga da li će biti stvoreni uslovi da oni budu slobodni.

„Dotle moramo da budemo spremni da kontrolišemo sva biračka mesta u Srbiji i da odbranimo izborni rezultat”, rekao je Jeremić.

Jeremić je istakao da je bojkotom učinjen prvi korak ka promeni sistema, jer je uskraćen legitimitet skupštini i svim institucijama proisteklih iz nje.

„Sledi politička borba mirnim sredstvima za fer izbore i promenu vlasti, što je uslov za promenu sistema, koja je naš konačni cilj. Mi nismo u politici da bismo promenili vlast, nego da bismo promenili Srbiju”, dodao je Jeremić.

Jeremić je naveo da Narodna stranka mora postati organizacija koja će biti spremna da preuzme odgovornost za vođenje države, jer će i građani Srbije i međunarodna zajednica prihvatiti promene „tek kada bude jasno šta dolazi posle aktuelne vlasti“.

Predsednik Narodne stranke je podsetio da je prethodni odbor te stranke u Šapcu raspušten nakon odluke tadašnjih čelnika odbora da učestvuju na „lažnim izborima 21. juna“.

„Tada je bilo sugestija, uključujući i iz inostranstva, da ispod stola podržimo tu izdaju zajedničke ideje o bojkotu i da ne raspuštamo odbor u Šapcu, a da, kada se prašina slegne, zaboravimo šta je bilo i nastavimo dalje, jer se verovalo da posle izbora ovde neće biti promene vlasti“, rekao je Jeremić.

„Bio sam, međutim, potpuno uveren da Narodna stranka mora da pokaže kičmu i od čega je napravljena. Da nismo tada odsekli taj odbor, budućnost Narodne stranke bila bi dovedena u pitanje, ne samo u Šapcu“, rekao je Jeremić.

Na skupu su govorili i potpredsednici Narodne stranke Zdravko Ponoš i Miroslav Aleksić.

Za predsednika Gradskog odbora Narodne stranke Šabac izabran je inženjer saobraćaja Mioljub Živković.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije: Na portalu

BIG PA Turnir FC 24 EA 460x600

letnje snizenje jun 2024 big panacevo 460x600

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city