Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jeremić: Neko iz vlasti mora da odgovara za katastrofu u Pirotu - | K-013 Portal

Jeremić: Neko iz vlasti mora da odgovara za katastrofu u Pirotu

vuk jeremic, narodna stranka, pirot

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da se mora utvrditi odgovornost za izlivanje amonijaka u Pirotu, gde su dve osobe umrle a više desetina otrovano, i da o tom pitanju nadležni ministri moraju da odgovaraju javnosti i poslanicima na posebnoj sednici Skupštine Srbije, ali da vlast izbegava odgovornost koja proističe iz činjenice da je ministarka životne sredine Irena Vujović „najnesposobnija osoba u vladi“.

„Po svemu sudeći, još nismo čuli najgore vesti iz Pirota, jer još nisu poznate dugoročne posledice ove tragedije. Mora biti utvrđeno ko je odgovoran za to što se prugom koja je u katastrofalnom stanju prevoze otrovne materije i zašto nije ništa urađeno da se spreči ovakav događaj. Nije čak bilo postavljeno ni dovoljno merača zagađenosti vazduha“, rekao je Jeremić televiziji Juronjuz (Euronews) Srbija.

„Kada imate mrtve ljude i nije poznato kakve će biti dugoročne posledice po zdravlje građana, onda tog trenutka ne postoji važnija tema u državi. Režim je u Pirot poslao ministre Gorana Vesića i Danicu Grujičić, ali ne i Irenu Vujović, kojoj je zabranjeno da ide u Pirot jer znaju da je nesposobna i da bi napravila veću štetu nego korist. Gde je Irena Vujović i zašto je u bunkeru“, upitao je Jeremić.

Jeremić je istakao da je Irena Vujović najnestručniji kadar u Vladi Srbije i to u „izuzetno velikoj konkurenciji“.

„Danas neposredna opasnost za građane nisu šina i železnica, nego zdravstvene posledice i posledice po životnu sredinu, a Irena Vujović nema kapacitet da se sa time bavi”, rekao je Jeremić.

„Irena Vujović je osoba koja nikome ne uliva poverenje, a već je u drugom mandatu na toj funkciji. Ona nije mogla ni da pročita, sricala je u skupštini izveštaj koji su joj sastavile stručne službe. Čak se tom prilikom i sama sebi smejala, jer nije znala da pročita“, dodao je Jeremić.

Jeremić je naveo da Irena Vujović, međutim, nije slučajno postavljena na tu funkciju.

„Zaštita životne sredine je izuzetno lukrativna oblast. U Evropi se izdvajaju milijarde evra za ’zelenu agendu’ i te pare kroz fondove stižu u sve evropske države. Zato je za ministarku zaštite životne sredine postavljena osoba koja je potpuno poslušna i potpuno nestručna, da bi firme bliske vlasti mogle da kroz te projekte izvuku maksimalnu korist“, rekao je Jeremić.

Jeremić je najavio da će Narodna stranka u januaru predstaviti javnosti koje kompanije u Srbiji ostvaruju enormne profite a bave se “zelenom agendom”.

„To će biti afera u rangu ’Jovanjice’, reč je o materijalu od kojeg se čovek naježi“, zaključio je Jeremić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

BIG PA Zaplesimo Zajedno 460x600

viber slika 2024 04 10 17 36 01 321

 grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city