Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jeremić: Predsednički kandidat da bude onaj ko ima najbolji rejting u istraživanjima - | K-013 Portal

Jeremić: Predsednički kandidat da bude onaj ko ima najbolji rejting u istraživanjima

vuk jeremic, predsednicki kandidat, narodna stranka

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da je stav te stranke da bi kandidat opozicije za predsednika Srbije trebalo da bude ličnost koja je najpopularnija u istraživanjima javnog mnjenja, ali da je spremna i da sasluša drugačije argumente svojih koalicionih partnera.

„Ako bi neko trebalo da bude kandidat za predsednika, inače će u suprotnom sve biti srušeno, onda hajde da razgovaramo i o tome, ali hajde da na sto stavimo i ono što je realnost“, rekao je Jeremić za TV „Newsmax Adria“.

Jeremić je dodao da je Narodna stranka danas dobila rezultate istraživanja javnog mnjenja, pošto je prošlog ponedeljka u koaliciji postignut dogovor da budu obavljena dva paralelna istraživanja, jedno za Narodnu stranku a drugo za Stranku slobode i pravde.

„U tom istraživanju meren je rejting šest potencijalnih kandidata. Dobra vest je što svih šestoro stoje dobro, a dobra vest je i to što su među njima Miroslav Aleksić i Zdravko Ponoš iz Narodne stranke“, rekao je Jeremić.

„Još bolja vest je da postoje i dva kandidata koja su čak ispred njih, to jest da imaju bolji rejting od obojice. U Srbiji smo često u situaciji da biramo između dva zla, a danas opozicija bira između dobrih kandidata. Svih šestoro su dobri i nećemo pogrešiti za koga god da se opredelimo“, dodao je Jeremić.

Jeremić je najavio da će uskoro biti održan sastanak koalicije na kojem će koalicioni partneri medjusobno predstaviti istraživanja.

Upitan šta je njegov argument da ne podrži Ponoša, Jeremić je odgovorio da nikada nije rekao da Narodna stranka ima problem i da hoće da blokira bilo kog kandidata čiji je rejting meren.

„Ponoš je jedan od ljudi za koje smo se svi u koaliciji složili da bismo mogli da ih podržimo ako istraživanje pokaže da imaju najbolji rejting. Prvi izbor Narodne stranke je Aleksić, što je i logično, a prvi izbor SSP je Ponoš. Naš stav je da bi kandidata trebalo da izaberemo zajednički i konsenzusom, što je jasno predviđeno i koalicionim sporazumom koji smo potpisali krajem novembra“, rekao je Jeremić.

Jeremić je istakao da gradjani neće imati „razumevanja“ za bilo kakvu vrstu „raskola“ i da bi bilo dobro da bude „što manje jednostranih poteza u budućnosti“.

„Gradjani očekuju od nas da budemo zreli i racionalni. Nismo mi ovde zbog nas samih ili ličnih ambicija, nego da bismo ponudili gradjanima jasnu alternativu ovom naopakom režimu – vrednosnu, programsku i svaku drugu. Verujem da ćemo ostati jedinstveni i da će naša koalicija biti centar opozicionog okupljanja, kao i da ćemo postići dogovor o svemu, pa i o predsedničkom kandidatu“, rekao je Jeremić.

Jeremić je dodao da je Narodna stranka „spremna na svaku vrstu kompromisa, jer je promena vlasti najvažniji cilj“.

„Ako ne bude zajedništva u opoziciji, onda možda nismo ni zaslužili poverenje gradjana“, zaključio je Jeremić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.