Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jeremić: Srbija dok god postoji kao država ne treba da odustane od Kosova i Metohije - | K-013 Portal
vuk jeremic, narodna stranka

Jeremić: Srbija dok god postoji kao država ne treba da odustane od Kosova i MetohijePredsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da Srbija ne treba da odustane od Kosova i Metohije, „dok god postoji kao država“.

Gostujući na televiziji N1, Jeremić je rekao da su Kosovo i Metohija za Srbiju „daleko više od diplomatske, medjunarodne stvari“.

„Kada je reč o Srbiji, mi od Kosova i Metohije u identitetskom, kulturnom, teritorijalnom i bezbednosnom smislu ne bi trebalo nikada da odustanemo, dok god postojimo kao država“, ocenio je predsednik Narodne stranke.

On je povodom današnjeg sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija u Briselu rekao da je pažnja medjunarodne javnosti usmerena na dogadjaje na Kosovu i Metohiji i da zato „verovatno neće biti većih eskalacija“ ali i da bi „svakako trebalo biti na oprezu“, jer kako je ocenio, stvari mogu da se otrgnu kontroli.

Jeremić, koji je i bivši predsednik Generalne skupštine UN, rekao je da bi Srbija u septembru na godišnjem zasedanju tog tela mogla da predloži Rezoluciju o poštovanju teritorijalne celovitosti svih država članica UN, u kojoj kako je dodao, ne mora eksplicitno biti pomenut problem Kosova i Metohije.

„Generalna skupština UN bi mogla da usvoji takvu rezoluciju sa lagodnom većinom, imajući u vidu krizu u Ukrajini, a Srbiji bi to bilo od koristi“, rekao je Jeremić.

Najavio je da će poslanici Narodne stranke na skupštinskoj raspravi o Kosovu i Metohiji govoriti, izmedju ostalog, i o tome kakve bi medjunarodne korake trebalo preduzeti da bi se skrenula dodatna pažnja šire svetske javnosti na problem Kosova i Metohije, jer kako je ocenio, Srbiji odredjene medjunarodne okolnosti u ovom trenutku idu na ruku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.