Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jeremić: Ukoliko Priština ne formira ZSO do 31. decembra, Beograd da napusti pregovore u Briselu - | K-013 Portal

Jeremić: Ukoliko Priština ne formira ZSO do 31. decembra, Beograd da napusti pregovore u Briselu

narodna stranka, vuk jeremic, zso

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izneo je danas Rezoluciju te stranke o Kosovu, koja predvidja da se Prištini da rok do kraja godine da formira Zajednicu srpskih opština (ZSO), ili da Beograd istupi iz pregovora.

Jeremić je na konferenciji za novinare kazao da smatra da Srbija, ukoliko Priština ne ispuni dat rok do 31. decembra, proglasi Briselski proces neuspešnim.

Prema njegovim rečima, 1. januara počinje deseta godina od potpisivanje Briselskog sporazuma kojim se garantuje formiranje ZSO.

Kako je naveo, Narodna stranka će predložiti Skupštini Srbije tu Rezoluciju, kojom se zahteva od države da se obaveže da nikada neće priznati nezavisnost Kosova.

Jeremić je rekao da od Vlade traže da do 15. oktobra iznese pregovaračku platformu za dijalog, ali da i deo strategije sa oznakom tajnosti bude iznet u okviru skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju.

On je rekao da će Narodna stranka tu Rezoluciju danas predati predsedniku Skupštine Srbije Vladimiru Orliću, ali i šefovima svih poslaničkih grupa.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.