Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jovanović: Vučić je uzdrman, moraće da ispuni opravdane zahteve protesta - | K-013 Portal

Jovanović: Vučić je uzdrman, moraće da ispuni opravdane zahteve protesta

stefan jovanovic, narodna stranka, srbija

Poslanik i portparol Narodne stranke Stefan Jovanović ocenio je danas da će sve veći broj građana koji se okupljaju na protestima "Srbija protiv nasilja" naterati "uzdrmanog diktatora Aleksandra Vučića" da ispuni njihove jasne zahteve.

"Vučić se povlači i ispunjava jedan po jedan zahtev pošto je na ulicama sve više ljudi. On zove opoziciju na pregovore kako bi on bio arbitar, ali mi smo rekli da sa njim nema razgovora. Zahtevi su jasni i moraju biti ispunjeni, a onda može da se razgovara, ali ne sa Vučićem", rekao je Jovanović televiziji Nova S, prenela je Narodna stranka u saopštenju.

Prema njegovim rečima, Vučić je uzdrman i u situaciji u kojoj građani traže normalnost, a "on nema odgovor, jer je on generator nenormalnosti".

"Vučić ne zna kako da reši problem i zato širi mržnju i vraća se na svoja radikalska podešavanja, i svakog dana sa televizija Pinki i Hepi dodatno potpiruje mržnju i šalje konfuzne poruke", dodao je Jovanović.

Ocenio je da režim "omalovažava narod" i da je ponašanje premijerke Ane Brnabić i poslanika SNS Nebojše Bakareca u skupštini Srbije najbolji poziv svim građanima da ih svake nedelje bude što više na protestima i da ne odustanu od ispunjenja zahteva.

Poslanik i portparol Narodne stranke je naveo i da vlast "u iznudici pokušava da izazove incidente" na protestima "Srbija protiv nasilja" ističući da šef beogradske policije Veselin Milić, dok ne bude smenjen zbog pokazivanja spiska 13-godišnjeg ubice iz osnovne škole "Vladislav Ribnikar", mora da obezbedi bezbednost učesnika tog skupa, na kojima do sada nije bilo incidenata.

"Protesti Srbija protiv nasilja nisu nasilni. Ogroman broj ljudi izlazi na ulice iz nedelje u nedelju sa jasno definisanim zahtevima – oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi, smenjivanje ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, direktora BIA Aleksandra Vulina, članova Saveta REM-a i rukovodstva RTS-a, kao i zabrana štampanih medija koji promovišu kriminal i nasilje", rekao je Jovanović.

Naveo je da je na sednici skupštine Srbije, koja je u toku, trebalo da bude održana ozbiljna rasprava o zahtevima građana i dva masovna ubistva, ali da je vlast odlučila da "sipa mržnju i iz parlamenta i da targetira opoziciju, što je veoma opasno".

"Šef poslaničke grupe SNS-a Milenko Jovanov je najavio nove sukobe na protestima Srbija protiv nasilja, a poslanici opozicije su na prošlom protestu morali da sprečavaju neke ljude da izazovu incidente i uđu u RTS", rekao je Jovanović.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.