Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Klačar: Opozicija u Srbiji slaba, fragmentirana i bojažljiva - | K-013 Portal
bojan klacar, cesid

Klačar: Opozicija u Srbiji slaba, fragmentirana i bojažljivaIzvršni direktor CeSID-a Bojan Klačar ocenio je da je opozicija u Srbiji "slaba, fragmentirana i bojažljiva" i ostavlja utisak kao da još niko nema jasan plan kako dalje.

"Nastavljene su podele koje su postojale i pre izbora, iako je bilo za očekivati da će se sve stranke okrenuti novim izborima, umesto bavljenja ličnim razlozima, uspesima ili neuspesima bojkota, pravom i lažnom opozicijom. Ono što se čini jeste da se opozicija i dalje više bavi sobom, a ne biračima, i da su sve svoje aktivnosti sveli na borbu za bolje izborne uslove, što mora biti važan deo, ali je biračima potrebno ponuditi odgovore i na druge strahove, probleme i strepnje. Bez ozbiljnog rada i promena u načinu delovanja političke promene nisu dostižne”, rekao je Klačar za nedeljnik "Hrvatska riječ".

Prema njegovim rečima, opozicija se danas nalazi u fazi prekomponovanja u kojoj se traže novi aranžmani i platforme za predstojeće izbore.

"Naziru se nove koalicije, Zelenović i Inicijativa Ne davimo Beograd ili inicijative PSG, Nova stranka i SDS, a primetno je da neke stranke, poput Narodne stranke ili SSP Dragana Đilasa rade na jačanju unutrašnje infrastrukture", kazao je Klačar.

Dodao je da je "bez dileme" snaga opozicije veća u Beogradu nego na parlamentarnim ili predsedničkim izborima.

"Ali je za uspeh u Beogradu potrebno puno rada, imajući u vidu saradnju SNS-a s Aleksandrom Šapićem. Šapić je veliki adut za SNS na predstojećim gradskim izborima i ne bi bilo iznenadjenje da bude i kandidat za gradonačelnika", rekao je Klačar.

On je ocenio da Aleksandar Vučić nije moćan jer je predsednik Srbije već zato što je predsednik najveće stranke koja daje parlamentarnu većinu za formiranje izvršne vlasti.

(Beta)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.