Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kockar: Režim štiti saradnike, ali će na kraju svi odgovarati pred zakonom - | K-013 Portal

Kockar: Režim štiti saradnike, ali će na kraju svi odgovarati pred zakonom

alisa kockar, ds, demokratska stranka

„Dok se u režimskim medijima slavi uspešna borba protiv kriminala i klana Veljka Belivuka, pri čemu se građani i dalje plaše opisima zastrašujućih detalja i sudbina, režim Aleksandra Vučića iza kamera vodi računa o svojim saradnicima i one malobrojne uhapšene već polako pušta na slobodu.

Još jednom Aleksandru Vučiću postavljamo pitanje da li je do (navodne) istrage i hapšenja Belivuka došlo samo zbog pritiska stranih službi i težine prikupljenih dokaza i kakve su njegove veze sa Belivukom,“ izjavila je portparolka Demokratske stranke Alisa Kockar.

Inspektor za krvne i seksualne delikte u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala i direktan učesnik istrage protiv pripadnika klana Belivuk – Miljković uhapšen je u junu zbog sumnji da je zloupotrebio položaj i odavao tajne tokom istrage. Tužilaštvo za organizovani kriminal za dva meseca nije podiglo optužnicu, pa je tako inspektor u avgustu pušten na slobodu.

„Kada svi dokazi ukazuju na to da je režim na vlasti godinama blisko sarađivao sa kriminalcima i kada mafija, u suštini, otme državu od njenih građana, jedini mogući izlaz jesu hitne ostavke svih visokih funkcionera, počevši od predsednika države i ministara. Ne samo da nisu dostojni obavljanja funkcija na kojima su, nego će na svakom koraku i na različite načine opstruisati istrage o korupciji i kriminalu, štiteći svoje saradnike od ruke zakona.

Upozoravamo sve učesnike u ovom nečasnom poslu da će mnogo brže nego što misle odgovarati pred zakonom kao saučesnici,“ zaključila je portparolka DS-a Alisa Kockar.

(K-013)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.