Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kovačević (Narodna stranka): Neophodne nove ekonomske mere, oporavak privrede nije ni počeo - | K-013 Portal
vladimir kovacevic, vladimir, kovacevic, narodna stranka, izbori 2020, parlamentarni izbori, politika, srbija, vesti iz politike, najnovije vesti

Kovačević (Narodna stranka): Neophodne nove ekonomske mere, oporavak privrede nije ni počeoNarodna stranka se zalaže za hitno donošenje novih mera koje će omogućiti brži oporavak privrede, koji, kako ocenjuju, "nije ni počeo zbog straha stanovništva od korona virusa", kao i "povratak proizvodnji u rukama domaćih privrednika", izjavio je danas predsednik Odbora Narodne stranke za privredu i preduzetništvo Vladimir Kovačević.

"Neophodno je donošenje zakona kojim će biti odredjeno minimalno učešće domaćeg investitora u partnerstvu sa stranim investitorom kao uslov za investiciju. Takvu meru razmatra i Austrija, a mnoge države zapadne Evrope idu i korak dalje i intenzivno rade na povratku izmeštenih proizvodnji u matične države", ocenio je Kovačević.

On je naveo da je "strah gradjana najveći neprijatelj ekonomiji", i dodao popunjenost obdaništa "ne prelazi 15 odsto".

"Prazni su i frizerski saloni, tržni centri, kafei i restorani. Pazari maloprodaja nisu dostigli ni 40 odsto nivoa uobičajenog pre vanrednog stanja... Pacijenti, zbog straha od korona virusa ni ne pomišljaju da hronična oboljenja leče posetama lekarima u domovima zdravlja. Ne veruju državi, a ni lekarima Kriznog štaba da više nema virusa", rekao je Kovačević.

Kovačević je ocenio da je osećaj da se život vratio u normalu "privid" i da "ekonomija još nije ni na tragu da se vrati na staro".

"Čekaju nas teške posledice, a paketi mera ekonomske pomoći države neće biti dovoljni... Ugrožena je i farmaceutska industrija, pošto gotovo i da nema tražnje za farmaceutskim proizvodima. Lekovi se uz telefonsku konsultaciju sa izabranim lekarom uzimaju samo za hronične bolesti, a fabrike lekova su trajno otpisale pozitivan rezultat za ovu poslovnu godinu", rekao je Kovačević.

(Beta)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.