Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kovačević: Turizam osloboditi nameta u narednih šest meseci - | K-013 Portal

Kovačević: Turizam osloboditi nameta u narednih šest meseci

Vladimir Kovačević, narodna stranka

Predsednik Odbora Narodne stranke za privredu i preduzetništvo Vladimir Kovačević pozvao je danas Vladu Srbije da zbog krize izazvane epidemijom virusa korona turističke agencije u narednih šest meseci oslobodi poreza na prihod, nameta za zakup lokala, lokalnih taksi i drugih troškova i dažbina.

Ako to hitno ne uradimo, sigurno više nećemo imati tu granu privrede, što će povećati nezaposlenost i dodatno produbiti ekonomsku krizu, naveo je Kovačević u pisanoj izjavi.

On je podsetio da su 2019. godine devizni prihodi Srbije od turizma iznosili 1,4 milijarde evra, a da bi ove godine šteta izazvana krizom mogla da iznosi i milijardu evra.

„Tada bi vlasnici turističkih agencija, rent a kar kompanija, malih hotela i samostalni turistički vodiči zabeležili smanjenje prihoda i do 75 odsto u poređenju sa prošlom godinom, što bi veliki broj njih verovatno dovelo do bankrota“, kazao je Kovačević.

Povodom protesta koji su zaposleni u turizmu nedavno održali ispred Vlade Srbije, Kovačević je rekao da Narodna stranka smatra da bi država trebalo da im omogući nastavak rada i spreči zatvaranje privatnih turističkih agencija, kompanija i malih hotela.

„Država je obavezna da hitno donese paket efikasnih mera koji će zaposlenima u turizmu omogućiti da sačuvaju svoje kompanije i zaposlene u njima“, rekao je Kovačević.

(FoNet)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.