Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Lečićeva frakcija predala zahtev za registraciju - | K-013 Portal

Lečićeva frakcija predala zahtev za registraciju

DS, Demokratska Stranka, Lečić, Branislav Lečić

Frakcija DS, koja je izabrala Branislava Lečića za predsednika stranke, predala je, 5. oktobra, Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu zahtev za registraciju, a potpredsednik DS Dragoslav Šumarac kaže da očekuju pozitivnu odluku.

U Registru političkih partija zvanični zastupnik DS je Zoran Lutovac.

Dragoslav Šumarac podseća da je na izbornoj skupštini za predsednika izabran Branislav Lečić i navodi da je odmah nakon sledeće skupštine, na kojoj su potvrđeni rezultati, poslat dopis Ministarstvu, koje treba da upiše te promene.

"Očekujemo pozitivnu odluku, jer smo sve procedure ispoštovali, uključujući i Statut stranke", rekao je Šumarac za Tanjug i dodao da je pripremljena i dodatna dokumentacija, ukoliko je nadležni u resornom ministarstvu zatraže.

"Želimo da jačamo DS. Do sada su bili neki drugi prioriteti, što se vidi po skidanju table u Nušićevoj, otkazima zaposlenima u stranci, zatvaranju prostorija... Mi ćemo vratiti ono što je bila DS", poručuje Šumarac i dodaje da će odugovlačenje sa registracijom samo pokazati da nije tačna optužba dela DS koji je us Zorana Lutovca da su oni "Vučićevi".

Lutovčev DS je ranije poslao dopis Ministarstvu za državnu upravu kako bi predupredio Lečićevu struju da se registruje.

Prema Zakonu o političkim strankama, stranka je dužna da Ministarstvo obavesti o svakoj promeni podataka, koji se upisuju u Registar u roku od 15 dana od dana nastale promene, podnošenjem prijave za promenu podataka u registru, uz koju se podnosi propisana dokumentacija.

Rešenje o upisu promene podataka u Registar Ministarstvo donosi u roku od 30 dana od dana dostavljanja dokumentacije.

Zakonom je propisano da, ako promena podataka koji se upisuje u Registar nije u skladu sa odredbama ovog zakona, programa i statuta stranke, Ministarstvo poziva zastupnika političke srtanke da otkloni nedostatke i zavisno od postupanja/nepostupanja dalje vodi postupak.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije: Na portalu

BIG PA Turnir FC 24 EA 460x600

letnje snizenje jun 2024 big panacevo 460x600

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city